Tranzacția prin care MedLife cumpără unul dintre cele mai moderne centre oncologice din România a ajuns la Concurență

Tranzacția prin care MedLife cumpără unul dintre cele mai moderne centre oncologice din România a ajuns la Concurență
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2020

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care rețeaua Medlife preia companiile din grupul Oncocard, din Brașov, un business anul trecut de aproape 9 milioane euro și 150 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pe 5 decembrie, Profit.ro a anunțat că MedLife va semna o nouă achiziție, preluând Centrul de Diagnostic și Tratament Oncologic (Oncocard) din Brașov.

Startup-ul românesc TypingDNA se mută în Brooklyn și ajunge la finanțări totale de 7 milioane de dolari. Google, printre noii investitori CITEȘTE ȘI Startup-ul românesc TypingDNA se mută în Brooklyn și ajunge la finanțări totale de 7 milioane de dolari. Google, printre noii investitori

Centrul, deschis în 2012, se întinde pe o suprafață de 8.200 metri pătrați și este structurat pe 5 nivele, o investiție de 24 milioane euro.

Anul trecut, unitatea, având ca acționar majoritar oameni de afaceri germani, a avut afaceri de 41,8 milioane lei și un profit net de 554.451 lei.

Recent, rețeaua a preluat și pachetul majoritar de acțiuni al laboratorului Onco Team Diagnostic din București, pe piață de 6 ani, primul laborator de anatomie patologică din portofoliul companiei. Anul trecut, laboratorul a avut o cifră de afaceri de 5,2 milioane lei și un profit de circa 49.000 lei.

Anterior, MedLife a achiziționat pachetul majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din Moldova.

Bugetul pentru 2020 a fost promulgat CITEȘTE ȘI Bugetul pentru 2020 a fost promulgat

La finalul lunii octombrie, Medlife a a preluat integral Spitalul Lotus din Ploiești, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private din județul Prahova, cu servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare și maternitate.

MedLife a semnat recent o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 90 milioane de euro, care include modificarea și majorarea facilitaților existente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziții, atât la nivel național, cât și internațional.

Rețeaua a avut în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 468,29 milioane lei, în urcare cu 25,4% față de 373,55 milioane lei în perioada similară a anului trecut, context în care și profitabilitatea s-a ameliorat substanțial.

Listată acum 2 ani și jumătate la Bursa de Valori București, compania MedLife (M) a obținut în primele 3 trimestre ale acestui an o cifră de afaceri de 711,04 milioane lei, în urcare cu 22,7% față de 575,22 milioane lei în perioada similară a anului trecut, iar câștigul net se apropie de 20 milioane lei.

În luna iunie,  compania a anunțat că are ținte de achiziții externe de 20 milioane euro în țară și în străinătate și a chemat acționarii să voteze majorarea limitei de credit cu 15 milioane euro. În general, eforturile de extindere au fost susținute de asumarea unor împrumuturi. La nivel de grup, MedLife avea la jumătatea anului datorii totale de 697,18 milioane lei, în urcare cu 21,2% față de cele de la 1 ianuarie.

Compania MedLife a fost fondată de familia Marcu, iar în urma unor operațiuni de piață de la finele anului 2017, aceasta a coborât sub nivelul de dețineri de 50%. 

Compania a mai semnat diferite alte achiziții, precum Genesys Arad și centrul Badea Medica din Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
clinici
centrul medical micromedica