Majorarea accizelor și a TVA de la 19 la 21% va scumpi carburanții de la 1 august cu peste 40 de bani/l, sau aproximativ 6% față de actualul nivel, în condițiile în care prețul țițeiului ar rămâne neschimbat, reiese din proiectul de ordonanță de urgență redactat de Guvern și analizat de Profit.ro.
OMV Petrom, cea mai important companie de hidrocarburi autohtonă, a anunțat descoperirea unui nou zăcământ de gaze naturale în Spineni, situat la aproximativ 70 km nord-est de Craiova.
Prețurile petrolului au crescut cu 3%, pe fondul suspendării cooperării Iranului cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și în urma unui acord comercial între SUA și Vietnam. Totuși, un avans neașteptat al stocurilor de țiței în SUA a temperat creșterea, transmite Reuters.
Majorarea accizelor cu 10% și a TVA de la 19 la 21% va scumpi carburanții din august cu peste 40 de bani/l sau aproximativ 6% față de actualul nivel, în condițiile în care prețul țițeiului și cotațiile internaționale ale benzinei și motorinei ar rămâne neschimbate, potrivit calculelor Profit.ro.
Parlamentul European se încălzește și transpiră, dar nu din cauza negocierilor viitoare pe tema bugetului UE. Sistemul de aer condiționat din zona C a clădirii Paul-Henri Spaak din Bruxelles, care găzduiește personalul Verzilor, al liberalilor din Renew Europe și al conservatorilor și reformiștilor europeni de dreapta (ECR), nu mai funcționează corespunzător din cauza caniculei, scrie POLITICO.
Orașul italian Bergamo este afectat de o pană masivă de curent.
Distribuție Energie Electrică Romania, sucursala Brăila, a finalizat modernizarea și integrarea în SCADA a stației 110/20 kV Lunca, județul Brăila, investiție de peste 12 milioane lei.
Ministrul Energiei, Bogdan Ivan, a făcut unele precizări legate de cardurile de energie odată cu ridicarea plafonării prețului la curentul electric începând de la 1 iulie.
Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), George Niculescu, a afirmat că în comparatorul de prețuri pentru energia electrică este și o ofertă de peste cinci lei pe kWh în condițiile în care cea mai bună ofertă din piață este în jur de un leu. El le recomandă celor care fac astfel de oferte să vină să-și depună licențele de furnizare la Autoritatea de Reglementare.
Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), George Niculescu, a anunțat că de la începutul anului și până la 1 iulie au fost peste 234.000 de contracte la energia electrică care s-au portat de un furnizor la altul, iar pentru aproape jumătate, această portare a avut loc în ultima lună, peste 80.000 de clienți tranferându-se la un singur furnizor. Niculescu consideră că acest trend de portare de la un furnizor la altul trebuie să continue pentru că este în favoarea consumatorilor să acceseze cele mai bune oferte de preț.