Prețurile petrolului au urcat la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei, după ce OPEC și aliații săi, printre care se numără și Rusia, au căzut de acord să amâne creșterea producției până în martie.
Grupul chinez Jiangsu Zhongli a semnat un acord de vânzare a centralei fotovoltaice de 6 MW pe care o deține în județul Timiș către Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, pentru 1,85 milioane de euro.
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, preia Crucea Wind Farm SA și Steag Energie România SRL, care dețin și operează parcul eolian Crucea Nord din Dobrogea, la un preț neprecizat.
Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile, a scos din uz și a încetat operațiunile de la Unitatea I de 128 MW a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel, cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Național de Decarbonizare din Chile.
Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) prelungește până la 31 martie 2021 perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare a energiei pe piața concurențială.
Comisia Europeană a dat undă verde tranzacției prin care grupul de origine cehă CEZ vinde activele din România către Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”). Pentru a fi încheiată, tranzacția are nevoie și de aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).
OPEC anticipează numeroase riscuri care ar putea duce la scăderea prețurilor petrolului în prima jumătate a anului 2021, a declarat duminică secretarul general al organizației, Mohammad Barkindo, înaintea unei reuniuni de luni a marilor producătorilor de petrol, între care și Rusia, la care vor discuta nivelul producției în luna februarie, transmite Reuters.
Electrica anunță finalizarea a primei etape a fuziunii prin absobție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului - Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord - care au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA, care va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării, reprezentând 40,7% din teritoriul României, și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), instituție cu venituri și cheltuieli totale anuale de peste 130 milioane lei și mai mult de 300 de salariați, intenționează să își majoreze parcul auto "verde", prin achiziția de noi autovehicule electrice hibrid prin intermediul programului de subvenții de stat Rabla Plus.
Iranul a informat agenția nucleară a Națiunilor Unite că intenționează să îmbogățească uraniu la o puritate de 20%, nivel atins înainte de acordul nuclear internațional din 2015, la baza de producție Fordow, care este îngropată într-un munte, a anunțat, vineri, agenția, transmite Reuters.