Prevederea este inclusă în proiectul de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Energiei prin care actualul sistem de plafonare este prelungit după 1 aprilie, cu 3 luni la curent electric și cu 1 an la gaze.
Victor Ionescu a plecat din poziția de Director General al Operatorului Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale (OPCOM), după 21 de ani.
Supraimpozitarea producătorilor de energie electrică, denumită ″contribuție la Fondul de Tranziție Energetică″, declarată neconstituțională în noiembrie anul trecut, dar care se aplică în continuare, întrucât Curtea Constituțională nu a publicat motivarea deciziei, va fi menținută și după 1 aprilie, în condițiile prelungirii actualelor prețuri finale plafonate, potrivit proiectului de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Energiei.
Premier Energy reacționează și vine cu explicații după ce a fost anunțat că și-a notificat prosumatorii că, de la 1 aprilie 2025, prețul la care preia energia produsă de aceștia va scădea la 0,3 lei pe kWh, de la 0,4 – 0,7 lei pe kWh, cum este în prezent.
Schema de plafonare a prețurilor finale la consumatori în prezent în vigoare va fi prelungită după data de 1 aprilie, când ar fi trebuit să expire, cu 3 luni la energie electrică și cu 1 an la gaze naturale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Energiei.
Platforma Transocean Barents, aflată în Portul Agigea, este pregătită să plece la aproximativ 160 de km în larg, pentru a începe forajul în cadrul proiectului Neptun Deep, o investiție care ajunge la 4 miliarde de euro.
Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conduși de Cristian Popescu-Piedone, au controlat astăzi mai multe benzinării, după ce în zilele anterioare au oprit aproape toate restaurantele din 3 mall-uri.
Premier Energy și-a notificat prosumatorii că, de la 1 aprilie 2025, prețul la care preia energia produsă de aceștia va scădea la 0,3 lei pe kWh, de la 0,4 – 0,7 lei pe kWh, cum este în prezent.
Un transport agabaritic gigantic (788 tone) va traversa vestul României.
Un consorțiu condus de E.ON primește 45 de milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor și vehiculelor comerciale electrice în Europa.