Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă, despre consumul energetic din ziua de Paște, aflat la un minim istoric, că România a dovedit că are un mix energetic echilibrat și flexibil care poate face față situațiilor extrem de dificile.
Economia UE dă semne de stabilizare. În februarie 2025, producția industrială și-a continuat revenirea, în timp ce comerțul cu amănuntul a rămas, în general, stabil. Sectorul serviciilor și-a menținut expansiunea constantă, atingând un nou record istoric în ianuarie 2025, conform datelor analizate de Profit.ro.
Vânzările de vin la nivel global au scăzut, în 2024, cu -3,3% față de anul precedent, până la 214,2 milioane de hectolitri.
Consumul de electricitate a căzut la nivel minim, avertiismente în acest sens fiind lansate din zilele anterioare.
Producătorii de energie autohtoni vor plăti duminică un preț record, de 500 de lei/MWh, furnizorilor pentru a le prelua energia în exces, acesta fiind cel mai mare preț negativ înregistrat în România, după datele Profit.ro.
Producătorii auto din Europa fac din ce în ce mai multe afaceri cu companiile chineze, pentru a nu rămâne în urmă în ceea ce privește condusul autonom și software-ul.
Nu este prima dată când autoritățile europene sunt avertizate că trebuie să ia măsuri pentru dezvoltarea rețelelor de încărcare însă este pentru prima dată când reprezentanții a două industrii direct dependente de politicile publice referitoare la mașinile electrice spun că este nevoie urgentă de măsuri pentru infrastructura de încărcare a camioanelor electrice.
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi prelungirea mai multor licențe de concesiune pentru exploatare de perimetre cu zăcăminte miniere din România care urmau să expire luna aceasta, cele mai importante vizând resurse minerale locale de uraniu, aur și minereuri polimetalice.
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat statisticile complete pentru piața imobiliară din România la nivelul lunii martie. Peste 14.600 de tranzacții imobiliare au fost semnate, în creștere cu circa 2% comparativ cu martie 2024.
Antreprenorii români se află într-un echilibru fragil între optimism și îngrijorare: simt presiunea unui context global tot mai instabil, dar nu intră în panică, ci dimpotrivă, se bazează pe experiența trecutului și pe capacitatea de adaptare, potrivit studiului CONFIDEX, aflat la cea de-a 12-a ediție.