Exporturile de produse agroalimentare românești pe piața Statelor Unite rămân încă limitate. Printre mărfurile vândute se numără mierea, brânzeturile, vinurile și organele de oaie.
Vânzările de autovehicule ușoare din toată lumea au înregistrat o scădere în luna decembrie, ca urmare a declinului de pe unele piețe. Cu toate acestea, la final de an, industria auto globală a reușit să vândă mai multe vehicule decât în urmă cu un an și păstrează perspective similare pentru 2025.
Importurile de curent electric ale Ucrainei de la țările vecine au crescut de 5,5 ori anul trecut, față de 2023, la 4,4 milioane MWh, din cauza atacurilor cu rachete și drone ale Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean, care au scos din producție capacități de generare cu putere instalată însumată de 9.000 MW.
Deficitul comercial al României a crescut dramatic în ultimii 10 ani, de la 6,1 miliarde euro în 2014 la un vârf de 34,1 miliarde euro în 2022.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că la această oră, din nou, energia eoliană este cea mai importantă resursă din mixul energetic de producție, cu aproape 27% și 2.000 MW.
România a depășit anul trecut nivelul de producție din 2023, stabilind un nou record. Dacia și Ford au beneficiat de introducerea pe liniile de fabricație de noi modele, însă creșterea principală a fost susținută de uzina Ford Otosan, care produce începând din 2024 trei modele, în timp ce Dacia a încheiat anul cu o scădere de 3 procente.
Anul 2024 a adus primul declin în privința numerelor de telefon portate de clienții operatorilor telecom, relevă date analizate de Profit.ro. Astfel, totalul de clienți de telefonie fixă și mobilă care și-au mutat numărul în altă rețea a scăzut anul trecut cu 11,75%, la 1,36 milioane, de la 1,54 milioane în 2023.
Datele publicate de autoritățile din Marea Britanie și Germania arată că englezii au preluat conducerea pe segmentul de mașini complet electrice, ca dublu efect al stimulării vânzărilor aplicat printr-o legislație dedicată, la englezi, în timp ce germanii au renunțat încă din 2023 la orice subvenție.
În pofida climatului dificil, marcat de incertudini privind evenimente politice si evoluții economice, piața terenurilor din România a încheiat anul 2024 cu un rezultat solid de tranzacții de aproximativ 450 milioane euro, nivel comparabil celui din anul precedent
Prețul gazelor și-a continuat marți ascensiunea cauzată de răcirea vremii și de incertitudinile privind funcționalitatea pe termen lung a singurului gazoduct care mai transportă gaze rusești în Europa, TurkStream, depășind pragul de 300 de lei/MWh pentru prima dată în ultimii aproape 2 ani. După o lungă perioadă de timp în care a fost exportator net de gaze, marți România a redevenit importator net.