12 dintre țările cu cele mai rapide creșteri din lume sunt situate în Africa, iar 6 sunt în Asia.
Unul dintre principalele rapoarte oficiale în baza cărora președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să impună tarife de import ″reciproce″ dure multor state ale lumii enumeră politici guvernamentale sau pur și simplu stări de fapt din aceste țări, inclusiv din România, considerate a reprezenta bariere comerciale impuse exportatorilor americani.
Pe fondul unui an economic complex, cele mai lichide acțiuni listate la Bursa de Valori București, cuprinse în indicele BET, au înregistrat evoluții puternic divergente. La vârf s-au aflat companiile din sectoarele medical și telecom, în timp ce acțiunile din transport și logistică și imobiliare au înregistrat cele mai mari corecții. Doar 10 acțiuni din BET au stat pe plus.
Tarifele impuse de președintele american, Donald Trump, asupra Chinei amenință acum să creeze o nouă problemă.
Prețurile solicitate drept chirie în 10 mari orașe au crescut cu 7% în luna martie 2025 vs. martie 2024.
Potrivit celor mai recente date Eurostat, în ianuarie 2025, salariile minime în Uniunea Europeană variau de la 551 de euro în Bulgaria la 2.638 de euro în Luxemburg, iar în România – 814 euro, potrivit New Money, citat de Rador. România are cea mai mare creștere din ultimul deceniu, dar ea vine pe fondul unui deficit bugetar-record.
Ministerul de Finanțe din China a anunțat că va impune taxe vamale de 34% pentru toate bunurile americane, începând cu 10 aprilie, ca o contramăsură la tarifele radicale impuse de președintele american Donald Trump, informează Reuters și CNN.
După o prăbușire de -6,4% joi, țițeiul european Brent a mai scăzut cu -1,85%, la 67,6 dolari pe baril, vineri dimineață, ajungând la cel mai mic nivel din 16 august 2021.
Inteligență artificială va afecta 40% din locurile actuale de muncă până în 2023, arată un raport publicat de Agenția ONU pentru Comerț și Dezvoltare.
Banca Națională a României este așteptată de analiști să mențină dobânzile nemodificate la următoarea ședință de politică monetară. Vechile motive sunt cele legate situația precară a finanțelor publice și perspectiva incertă a inflației. La starea de incertitudine se adaugă și războiul comercial început de americani.