Creșterea prețurilor de consum din zona euro s-a temperat, însă inflația CORE a urcat la un nivel record

Macro   
Creșterea prețurilor de consum din zona euro s-a temperat, însă inflația CORE a urcat la un nivel record
Prețurile de consum din zona euro s-au temperat semnificativ în martie, însă inflația CORE rămâne o problemă majoră, urcând la un nivel record.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Evoluția inflației CORE, care exclude prețurile volatile, incurajează oficialii Băncii Centrale Europene să continue majorarea ratelor de dobândă.
România, pe primul loc în UE la producția de floarea soarelui CITEȘTE ȘI România, pe primul loc în UE la producția de floarea soarelui

Creșterea la 5,7% a indicatorului prețurilor CORE, care elimină elementele volatile, cum ar fi costurile cu energia și alimentele, a venit în paralel cu o scădere record a inflației generale, la 6,9%, de la 8,5% în februarie. 

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Pe măsură ce creșterea prețurilor la energie se temperează, oficialii BCE se concentrează din ce în ce mai mult inflația CORE.
 
Luna aceasta, BCE a decis să majoreze dobânda de referință cu 50 puncte de bază, așa cum aunțase anterior, ignorând haosul de pe piețele financiare și solicitările investitorilor privind renunțarea la înăsprirea politicii monetare până la revenirea încrederii. Deși BCE e gata să ajute piețele financiare dacă apar amenințări, inflația rămâne principalul obiectiv, mai ales că inflația CORE rămâne persistentă, potrivit președintelui instituției, Christine Lagarde.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
preturi
eurostat
zona euro
bce
core