Avans de 20% pentru Medicover pe piața românească. România - a treia mare piață pentru compania suedeză

Avans de 20% pentru Medicover pe piața românească.  România - a treia mare piață pentru compania suedeză
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 feb 2018

Veniturile pe piața locală ale grupului suedez Medicover, reprezentat de Medicover România și Synevo România, au crescut anul trecut cu 19,6%, la aproape 74 milioane de euro, de la sub 62 de milioane de euro în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

România a fost, astfel, a treia mare piață pentru compania suedeză, după Germania și Polonia, aducând aproape 13% din veniturile totale la nivel de grup.

Medicover a preluat, în vară, rețeaua medicală Iowemed din Constanța, care are în portofoliu cinci centre medicale, dintre care două în municipiu.

„Achiziția Iowemed, rețea medicală de vârf din județul Constanța, a reprezentat un pas strategic important, fiind completat de investițiile noastre continue”, spune Adrian Peake, director general Medicover România.

Veniturile proprietarului PRO TV în România cresc puternic CITEȘTE ȘI Veniturile proprietarului PRO TV în România cresc puternic

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est și asigură servicii medicale integrate pacienților din 14 țări europene: România, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia.

Ȋn România, Medicover este prezent de peste 21 ani pe piața serviciilor medicale private și dispune de o rețea de 25 clinici proprii în București și în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Brașov, Galați, Pitești, Năvodari, Eforie Nord) și un spital generalist – Spitalul Medicover din Capitală.

Synevo, cel mai mare operator de servicii medicale de laborator din România, are 75 de centre de recoltare analize la nivel național, o rețea de 16 laboratoare și un centru regional de analize în București. Synevo este urmașa fostei Rombel, înființată în România în 1995 în urma unei investiții cu capital belgian, care a fost achiziționată în 1997 de grupul suedez Medicover.

În septembrie, Synevo a inaugurat, în laboratorul central al companiei de lângă București, primul departament de hispatologie digitală din Europa de Sud-Est, o investiție de aproximativ 1 milion de euro.

La nivel de grup, veniturile Medicover au urcat cu 17% anul trecut, la 580 milioane euro.

„Anul 2017 a fost unul prosper pentru grup în care am finalizat procesul de listare pe Nasdaq Stockholm și am continuat să creștem atât organic, cât și prin achiziții. Condițiile din piață sunt unele stabile și sprijină planurile noastre de dezvoltare, în special în Polonia și România”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO al Medicover. 

viewscnt
Afla mai multe despre
medicover
synevo
venituri
analize
laborator