Bulgaria refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19. Ministrul sănătății anunță că a cerut rezilierea contractului cu Pfizer

Bulgaria refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19. Ministrul sănătății anunță că a cerut rezilierea contractului cu Pfizer
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2023

Ministrul sănătății din Bulgaria, Asen Medjdiev, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante, subliniind că țara sa refuză să le mai achiziționeze. El a mai spus că a cerut Comisiei Europene rezilierea contractului cu Pfizer, informează novinite.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populația nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi și nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus Asen Medjdiev la BNT, potrivit News.ro.

El a amintit că Bulgaria trebuie să cumpere vaccinuri împotriva COVID-19 până în 2025 în cantități uriașe, dar a ridicat problema Comisiei Europene pentru a rezilia contractul.

"Am distrus deja cantități uriașe, anul acesta urmează să mai distrugem 2.800.000 de doze. Aceasta este o resursă financiară uriașă. Am fost categoric în fața Comisiei Europene că Bulgaria este ferm în favoarea rezilierii contractului cu 'Pfizer' pentru cumpărare. de vaccinuri”, a precizat Medzhidiev.

„Ministrul polonez al Sănătății a fost primul care a susținut poziția noastră, există și sprijin din partea Republicii Cehe și Lituaniei”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, cu fondurile pentru cumpărarea și distrugerea vaccinurilor, se poate construi un spital de copii și vor mai rămâne bani și pentru centrele de copii din localități mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
covid
bulgaria
pfizer
comisia europeana