Cele 4 probleme întâmpinate de operatorii economici în achizițiile publice

Cele 4 probleme întâmpinate de operatorii economici în achizițiile publice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 mai 2024

Material susținut de: Tița & Asociații

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Casa de avocatură “Tita & Asociații” și-a concentrat activitatea în ultimii ani preponderent pe domeniul achizițiilor publice, dobândind o vastă expertiză în această arie de practică.

Putem spune că experiență noastră a fost și este în permanență formare, mai ales prin prisma provocărilor frumoase care au venit odată cu parteneriatele legate cu clienți de top, care beneficiază de întreagă noastră pregatire și confidențialitate.

Așadar, în acest moment dispunem de cunoștințele necesare pentru a atinge întregul spectru de analiză și consultanță în vederea obținerii celor mai bune rezultate.

De cele mai multe ori, clienții ne solicită sprijinul în contestarea procedurilor în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, fie pe cale administrativ-jurisdicțională în fața CNSC, fie pe cale judiciară, în fața instanței de judecată.

Printre problemele cel mai des întâlnite de operatorii economici se numără:

– Favoritismul;

– Lipsa transparenței și a concurenței loiale;

– Erori procedurale;

– Erori în procesul de selecție

Așadar, având în vedere experiența vastă a societății noastre în domeniul achizițiilor publice, menționăm că nu de puține ori am îndrumat clientul spre a-și exercita dreptul la acțiune, acesta fiind singurul mijloc prin care își poate proteja interesul economic.

Practic, cu ajutorul echipei noastre și prin intermediul remediilor prevăzute de lege, prin rezultatele noastre, clientul beneficiază de:

– Protecția împotriva favoritismului;

– Creșterea nivelului de transparență și asigurarea concurenței loiale;

– Corectarea erorilor sau neregulilor;

– Îmbunătățirea procesului de selecție.

Deseori se întâmplă ca întocmai principiile care guvernează achizițiile publice, respectiv: tratamentul egal, nediscriminarea, transparența, proporționalitatea, recunoașterea reciprocă și asumarea răspunderii, să fie încălcate de autoritățile contractante. Aceasta înseamnă că mediul propice și cadrul sănătos de desfășurare în mod eficient a acestor activități este periclitat, iar suportul unei echipe legale, competente, este definitoriu.

Spunem aceasta, întrucât, cu siguranță putem defini acest domeniu ca fiind unul pe cât de cunoscut, pe atât de complex, iar când ne referim la achiziții publice, este necesar să privim spre ambii jucători din această piață, respectiv autoritatea contractantă și operatorul economic.

“Tita & Asociații” a fost fondată din dorința de a oferi clienților servicii transparente și soluții personalizate aplicate nevoilor acestora, cu dedicare și responsabilitate. În mod organic, această societate de avocați tip “Boutique” a crescut odată cu fiecare caz în parte, principiul fundamental fiind încrederea.

De altfel, considerăm că atuurile noastre sunt perseverența și încrederea, pentru a forma cea mai bună echipă, cu clienții noștri. Suntem deschiși spre a răspunde oricăror întrebări sau nelămuriri legate de acest domeniu plin de provocări, dar și de rezultate pe măsură.

Un material Legal Marketing

viewscnt
Afla mai multe despre
achiziții publice
tita & asociați