VIDEO Andreea Roșca, la Profit LIVE: Antreprenorii nu riscă niciodată mai mult decât pot pierde

VIDEO Andreea Roșca, la Profit LIVE: Antreprenorii nu riscă niciodată mai mult decât pot pierde
scris 25 mai 2016

Drumul către succes al antreprenorilor este mult mai complicat decât lasă să se înțeleagă abordările simpliste de tipul „a ieșit din facultate și în doi ani a ajuns milionar”, întâlnite frecvent în titlurile din presa de astăzi, spune Andreea Roșca, invitata de astăzi a emisiunii Profit LIVE.

Jurnalist, scriitor și un pasionat explorator al lumii antreprenoriale, Andreea va începe, pe platforma Profit.ro, o serie de interviuri cu oamenii care construiesc unele dintre cele mai mari, mai interesante sau mai inovative afaceri românești, încercând o incursiune în mintea și viața acestora.

„Nu să schimb percepția publicului față de antreprenoriatul roman este ceea ce îmi propun cu aceste interviuri. Există încă, desigur, oameni de afaceri care nu pot fi asimilați ideii de antreprenor. Obiectivul este să vedem că avem foarte multe lucruri de învățat, că se întâmplă multe lucruri în spatele scenei”, spune aceasta.

Din experiența numeroasele întâlniri cu antreprenori români, a observat că succesul  sau eșecul nu țin de o ecuație matematică sau de o formulă aplicată exact, ci de neumărate decizii luate în fiecare moment, de mentalitate, de experiență și de un nesfârșit șir de acțiuni. Țin de oameni, nu de matematică.

Andreea Roșca este, împreună cu Monda Dîrțu, co-autorul cărții “Cei care schimbă jocul”, singura carte românească care privește în culisele unora dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din țară. A dezvoltat, împreună cu Mona Dîrțu, Sorin Axinte și profesorul american Stuart Read, un program de training pentru antreprenori și companii bazat pe principiile gândirii antreprenoriale. Este unul dintre fondatori și membru de board al Fundației Romanian Business Leaders.

„Cand scriam cartea,  am văzut felul în care funcționează mintea antreprenorilor. Am o idee și cred că e genială la început, e ceva ce îmi place. Dar esența e că încerc și schimb, iar încerc  și schimb și, la fiecare pas, iau decizii în funcție de ce s-a întâmplat. Nu pornesc pe un drum și apoi stau pe el orice s-ar întâmpla. Așa procedează antreprenorii. Ei nu riscă niciodată, contrar percepției. Noi credem că sunt în stare să se arunce în cap fără parașută. Nu e așa. Își asumă riscuri, dar nu legați la ochi, nu în necunoștință de cauză.  Nu riscă mai mult decât pot pierde”, spune acesata.

Seria “Interviurilor Andreei Roșca” va începe joi 26 mai, cu Levente Hugo Bara, omul pe care media l-a denumit “Regele Condimentelor”. Un antreprenor care a crescut într-un sat uitat de lume din Ardeal, care își conduce viața după filozofia budistă și afacerea de la Alba Iulia după principii japoneze.   

VIDEO Andreea Roșca, la Profit LIVE: Antreprenorii nu riscă niciodată mai mult decât pot pierde

viewscnt
Afla mai multe despre
andreea rosca
profit live