EXCLUSIV Condițiile în care firmele vor primi bani de la stat pentru site-uri, aplicații de mobil, sigle și acțiuni pe piețe din străinătate

EXCLUSIV Condițiile în care firmele vor primi bani de la stat pentru site-uri, aplicații de mobil, sigle și acțiuni pe piețe din străinătate
scris 19 mai 2017

Firmele vor primi bani de la stat pentru realizarea propriului site, a unei aplicații de mobil și a identității vizuale (marcă, siglă, slogan), precum și pentru acțiuni pe piețe din străinătate, dar într-un cuantum diferențiat în funcție de proiect și pe baza unor condiții a căror respectare va fi verificată prin controale pe teren.

Programul de "internaționalizare" a firmelor, cu valabilitate pentru perioada 2017-2020, a fost avizat de Guvern la începutul anului, iar acum au fost pregătite, într-un draft obținut de Profit.ro, detaliile pentru derularea acestuia.

Din buget vor fi acoperite până la 90% din cheltuielile firmelor pentru diferite operațiuni, dar limitat la o sumă de 50.000 lei/an per firmă, existând și obligația unei contribuții financiare proprii de cel puțin 10%.

EXCLUSIV Producătorii de gaze vor fi obligați să comercializeze întreaga producție pe piețele centralizate administrate de un singur operator CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorii de gaze vor fi obligați să comercializeze întreaga producție pe piețele centralizate administrate de un singur operator

Vor fi acoperite cheltuieli atât pentru realizarea unui site pe Internet/aplicație pentru mobil, pentru prezentarea activității firmei și a produselor promovate, în limba română și limba engleza, cu obligativitatea menținerii paginii active cel puțin 1 an de la data creării, și realizarea mărcii, siglei și sloganului, ca și pentru participări individuale la târguri și expoziții internaționale, organizate în străinătate, cu stand propriu și la alte acțiuni, dar în limita unor sume diferite.

Limitele în care vor fi alocați banii pentru fiecare astfel de acțiune sunt prezentate de Profit.ro AICI.

Pentru a primi acești bani, firmele trebuie însă să respecte o serie de condiții și să nu fie încadrate în anumite domenii. Respectarea condițiilor va fi verificată de către inspectori inclusiv la sediile firmelor.

Detaliile pregătite pentru acest program pot fi văzute AICI.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
firme
companii
bani