Antreprenoare din domeniul tehnologiei vestimentare, acuzată de fraudă de 300 de milioane de dolari în SUA

Perspective   
Antreprenoare din domeniul tehnologiei vestimentare, acuzată de fraudă de 300 de milioane de dolari în SUA

Christine Hunsicker, o antreprenoare cunoscută din industria tehnologiei pentru îmbrăcăminte și fondatoare a startupului CaaStle, acum în faliment, a fost inculpată penal pentru fraudarea investitorilor cu peste 300 de milioane de dolari, a anunțat Departamentul de Justiție al SUA, transmite Reuters.

Potrivit autorităților, Hunsicker, în vârstă de 48 de ani, din Lafayette, New Jersey, a promovat CaaStle ca fiind un business de tip ”Clothing-as-a-Service” evaluat la peste 1,4 miliarde de dolari, care permitea companiilor să ofere consumatorilor haine spre închiriere cu opțiune de cumpărare, deși știa că firma era în dificultate financiară și cu fonduri insuficiente, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Record în Bulgaria. Cea mai mare cantitate de cocaină confiscată, într-o mașină cu care călătorea un diplomat CITEȘTE ȘI Record în Bulgaria. Cea mai mare cantitate de cocaină confiscată, într-o mașină cu care călătorea un diplomat

Frauda s-ar fi întins pe o perioadă de șase ani, începând din 2019, la trei ani după ce absolventa Universității Princeton a fost inclusă în topul ”Celor mai impresionante femei antreprenor” al revistei Inc și în lista Crain’s New York Business ”40 sub 40”.

Hunsicker a fost pusă sub acuzare pentru șase capete de acuzare, printre care fraudă electronică, fraudă în domeniul valorilor mobiliare, spălare de bani, declarații false către o bancă și furt de identitate agravat.

Ea s-a predat autorităților și riscă decenii de închisoare dacă va fi găsită vinovată. Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) a intentat un proces civil conex.

Avocații săi, Michael Levy și Anna Skotko, au declarat că actul de acuzare oferă ”o imagine incompletă și distorsionată”, deși clienta lor a fost ”pe deplin cooperantă și transparentă” cu procurorii.

”Există mult mai multe aspecte în această poveste, pe care abia așteptăm să le prezentăm,” au spus ei.

Atac cibernetic major al hackerilor ucraineni asupra Gazprom CITEȘTE ȘI Atac cibernetic major al hackerilor ucraineni asupra Gazprom

Potrivit acuzațiilor, Hunsicker ar fi falsificat situațiile financiare și registrele bancare ale CaaStle pentru a atrage investiții. Printre altele, ar fi pretins că firma a realizat în 2023 un profit de 66,3 milioane de dolari la venituri de 439,9 milioane, în realitate având pierderi de 81 de milioane și venituri de doar 15,7 milioane.

Ea mai este acuzată că a mințit investitorii, susținând că fondurile lor vor fi folosite pentru a cumpăra acțiuni de la acționari existenți care aveau nevoie de lichidități, inclusiv după prăbușirea platformei FTX în 2022.

Într-un caz, Hunsicker ar fi obținut peste 20 de milioane de dolari falsificând semnătura unui director al CaaStle pentru a autoriza emiterea de opțiuni pe acțiuni către un investitor.

ULTIMA ORĂ VIDEO Bolojan intră cu concedieri în Poliția Locală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Bolojan intră cu concedieri în Poliția Locală

Procurorii susțin că ea a strâns fraudulos peste 275 de milioane de dolari pentru CaaStle și încă 30 de milioane pentru o inițiativă conexă, P180. CaaStle a intrat în faliment prin procedura Chapter 7 pe 20 iunie, în statul Delaware.

”Promisiunile marilor companii tech aflate în prag de listare publică oferă un teren fertil pentru escrocherii care exploatează euforia investitorilor,” a declarat procurorul Jay Clayton din Manhattan.

viewscnt
Afla mai multe despre
christine hunsicker
fraudă