Arabia Saudită ar putea transforma Qatarul într-o insulă prin săparea unui nou canal

Arabia Saudită ar putea transforma Qatarul într-o insulă prin săparea unui nou canal
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2018

Arabia Saudită intenționează să despartă Peninsula Arabă de Qatar, invitând companii să construiască un canal care ar transforma Qatarul într-o insulă, conform presei locale saudite, scrie The Telegraph.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Regatul Arabiei Saudite, care a impus o blocadă Qatarului de peste un an, a invitat cinci companii să liciteze pentru acest proiect, notează ziarul Mekkah, adăugând că o bază militară saudită ar urma să fie construită în zona tampon dintre viitorul „Canal Salwa” și Qatar, scrie News.ro.

„Qatar nu va fi o insulă independentă după acest proiect”, anunță ziarul, citând „experți geopolitici”.

Kaspersky Lab: Multe organizații industriale nu iau măsuri reale pentru a-și îmbunătăți securitatea tehnologiilor CITEȘTE ȘI Kaspersky Lab: Multe organizații industriale nu iau măsuri reale pentru a-și îmbunătăți securitatea tehnologiilor

Proiectul a apărut pentru prima dată în presa saudită în aprilie când televiziunea de stat Al-Arabiya a anunțat că viitorul canal ar include o stațiune turistică și o zonă de deșeuri nucleare, alături de baza militară.

Arabia Saudită nu a confirmat existența proiectului.

În iunie 2017, Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au rupt legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând țara că susține terorismul.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
cabnal
arabia saudita