China anunță că va majora importurile din Franța, în contextul anchetei UE privind vehiculele electrice

China anunță că va majora importurile din Franța, în contextul anchetei UE privind vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

China a promis că va importa mai multe servicii și produse de înaltă calitate din Franța, după ce investigația Comisiei Europene asupra industriei chineze de vehicule electrice (EV), sprijinită de autoritățile de la Paris, amenință să declanșeze o dispută comercială între cele două țări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministrul de Externe Wang Yi, la o conferință de presă comună cu omologul său francez Stephane Sejourne, a declarat că statul asiatic speră că politica UE de reducere a riscurilor nu are ca obiectiv anumite țări și nu ar trebui să încalce reglementările Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), scrie Agerpres.

Cum am reușit să-l dăm jos pe falsul Isărescu de pe Facebook. Metoda Codul penal CITEȘTE ȘI Cum am reușit să-l dăm jos pe falsul Isărescu de pe Facebook. Metoda Codul penal

Decuplarea de China este cel mai risc, a avertizat Wang. Acesta a adăugat: "Relaxăm în mod constant accesul pe piață, inclusiv prin promovarea datelor transfrontaliere. China va face mai mult pentru a răspunde preocupărilor companiilor franceze legate de accesul pe piață".

Sejourne a afirmat că Franța va continua discuțiile cu China privind reducerea riscurilor și nu sugerează că Uniunea Europeană va adopta măsuri protecționiste.

Europa desfășoară o strategie de reducere a riscurilor și a dependenței de China pentru a-și recâștiga competitivitatea și avantajele industriale.

Comisia Europeană a lansat în octombrie o investigație asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programată să dureze 13 luni, caută să stabilească dacă vehiculele electrice mai ieftine produse în China beneficiază în mod incorect de subvenții de stat. China a denunțat ancheta pe care a calificat-o drept un "protecționism pur" și a subliniat că probabil va dăuna relațiilor comerciale sino-europene.

În ianuarie, Ministerul Comerțului din China a anunțat demararea unei anchete antidumping privind coniacul importat din Uniunea Europeană (UE), pe fondul intensificării tensiunilor dintre Beijing și Bruxelles.

Investigația vine în urma unei plângeri depuse de Asociația Chineză de Băuturi Alcoolice, în numele industriei interne de coniac. Ancheta se va concentra pe coniacul din UE care este importat în China în recipiente mai mici de 200 de litri, a precizat Ministerul Comerțului, fără a da publicității numele companiilor.

Decizia vine la câteva luni după ce UE a lansat o anchetă privind subvențiile acordate de China pentru vehiculele electrice, în încercarea de a stopa importurile ieftine care au inundat piața auto europeană. De asemenea, în decembrie, blocul comunitar a lansat o anchetă antidumping privind importurile de biodiesel din China.

Ouăle rămân în continuare scumpe peste tot în Europa, dar și la nivel global CITEȘTE ȘI Ouăle rămân în continuare scumpe peste tot în Europa, dar și la nivel global

"China indică Europei cum ar putea arăta represaliile dacă sunt impuse taxe vamale la vehiculele electrice chinezești. Această mișcare ar afecta cel mai mult țările producătoare de vin, cum ar fi Franța, și probabil nu este o coincidență. Guvernul francez a fost cel mai puternic susținător al anchetei UE privind subvențiile acordate de China pentru vehiculele electrice", susține Noah Barkin, consilier principal la Rhodium Group.

Companiile franceze Remy Cointreau, Pernod Ricard și LVMH vând coniac în China (mărcile Remy Martin, Martell și Hennessy), țară ce reprezintă o piață majoră pentru toate mărcile de coniac, afectate de scăderea cererii în SUA.

Conform datelor autorității vamale de la Beijing, Franța este responsabilă pentru 99,8% din toate exporturile UE de coniac în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
franta
importuri