Companiile nord-americane au cumpărat un număr record de roboți, în contextul unui deficit al forței de muncă

Companiile nord-americane au cumpărat un număr record de roboți, în contextul unui deficit al forței de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2023

Companiile nord-americane care au dificultăți să angajeze muncitori pe cea mai restrânsă piață a forței de muncă din ultimele decenii au cumpărat anul trecut mai mulți roboți decât oricând, mulți fiind alocați pentru noi fabrici de vehicule electrice și baterii, aflate în construcție, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cererea de roboți pare să fi scăzut, totuși, spre sfârșitul anului, ridicând semne de întrebare cu privire la cât de puternic va fi 2023 în fața schimbării modelelor de consum al gospodăriilor și a ratelor dobânzilor în creștere prevăzute de băncile centrale pentru a controla inflația ridicată, scrie News.ro.

După cutremur, Turcia se ridică împotriva dezvoltatorilor imobiliari CITEȘTE ȘI După cutremur, Turcia se ridică împotriva dezvoltatorilor imobiliari

Companiile, situate în mare parte în Statele Unite, dar incluzând și unele în Canada și Mexic, au comandat puțin peste 44.100 de roboți în 2022, o creștere de 11% față de anul precedent și un nou record, potrivit datelor compilate de Asociația pentru Avansarea Automatizării, un grup industrial cunoscut și sub denumirea de A3.

Valoarea acestor mașini a totalizat 2,38 miliarde de dolari, o creștere cu 18% față de anul precedent, potrivit datelor.

”Lipsa forței de muncă nu pare să scadă”, a spus Jeff Burnstein, președintele A3.

Multe companii, care se străduiesc să găsească lucrători în mijlocul celei mai scăzute rate ale șomajului din SUA din 1969, văd automatizarea ca pe o soluție rapidă.

Burnstein a spus că a existat o încetinire vizibilă a comenzilor la sfârșitul anului, ceea ce ridică o întrebare despre cum va evolua 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboti
sua