Franța va intra în stare de urgență începând de sâmbătă. Interdicție de circulație noaptea

Franța va intra în stare de urgență începând de sâmbătă. Interdicție de circulație noaptea
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2020

Guvernul francez a anunțat miercuri prin decret stare de urgență sanitară ce va fi instituită începând de sâmbătă, scrie Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În Franța, starea de urgență s-a încheiat la 10 iulie, iar începând din 16 octombrie, de la miezul nopții, pe întreg teritoriul, este instituită din nou din cauza agravării epidemiei, scrie News.ro.

CONFIRMARE Guvernul taie la jumătate valoarea tichetelor pentru ”Școala după școală” - propuse ca lege de vicepremierul Raluca Turcan și votate de PNL CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul taie la jumătate valoarea tichetelor pentru ”Școala după școală” - propuse ca lege de vicepremierul Raluca Turcan și votate de PNL

Președintele francez a anunțat că vor fi impuse măsuri de interdicție a circulației pe timp de noapte în Paris și alte orașe mari, pentru a reduce răspândirea epidemiei de Covid-19, transmite Reuters.

Măsurile vor intra în vigoare sâmbătă și vor fi aplicate zilnic între 9:00 p.m. (19:00 GMT) și până la ora 6:00 a.m. a dimineții următoare, a afirmat Macron într-un interviu transmis la televiziunea națională.

Interdicțiile vor rămâne în vigoare timp de patru săptămâni, a mai spus președintele.

12.993 de cazuri au fost depistate între luni și marți în Franța, 117 persoane au murit de Covid (dintre care 84 în spital) și rata testelor pozitive a ajuns la 12%.

În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate și 1.700 sunt la terapie intensivă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stare de urgenta
franta