Israelul a anunțat că va începe să administreze a patra doză de vaccin anti-COVID persoanelor cu sistemul imunitar slăbit

Israelul a anunțat că va începe să administreze a patra doză de vaccin anti-COVID persoanelor cu sistemul imunitar slăbit
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2021

Israelul va administra a doua doză de rapel - a patra de vaccin împotriva coronavirusului - pacienților cu sistemul imunitar slăbit, a anunțat joi Nachman Ash, director general în ministerul sănătății, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Printre altele, imunitatea poate fi compromisă de tratamentele pentru cancer sau transplantul de organe, precum și de unele boli cronice, arată Digi 24.

Germania oprește trei din ultimele șase centrale nucleare rămase în funcțiune în țară, în cadrul strategiei de renunțare la energia atomică CITEȘTE ȘI Germania oprește trei din ultimele șase centrale nucleare rămase în funcțiune în țară, în cadrul strategiei de renunțare la energia atomică

Un spital israelian a administrat luni a patra doză de vaccin unui grup pentru testare, format din lucrători din domeniul sanitar. Cercetătorii au afirmat că este primul studiu important privind eficiența celui de-al doilea rapel în combaterea versiunii Omicron a coronavirusului.

Rezultatele nu vor fi însă disponibile decât peste două săptămâni. Unii experți susțin că nu există suficiente date științifice care să justifice prelungirea schemelor de vaccinare. O comisie a ministerului sănătății a recomandat săptămâna trecută să li se ofere a patra doză de vaccin Pfizer lucrătorilor medicali, celor în vârstă de peste 60 de ani sau cu sistem imunitar deficitar.

Ash, căruia îi revine decizia pentru lansarea unei noi campanii de rapel, nu a acționat imediat. Joi, el a declarat într-o conferință de presă că a patra doză va fi administrată deocamdată numai celor imunocompromiși și că va studia în continuare extinderea eligibilității pentru al doilea rapel, scrie Agerpres.

"Având în vedere golurile în cunoștințe la nivel mondial în situația actuală, acționăm cu precauție și responsabilitate", a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
covid-19