Poliția italiană a descoperit o fraudă fiscală de 1,7 miliarde de euro, comisă de 85 de suspecți

Poliția italiană a descoperit o fraudă fiscală de 1,7 miliarde de euro, comisă de 85 de suspecți
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Poliția italiană a anunțat că a descoperit o fraudă fiscală comisă de 85 de suspecți, care implică facturi false de 1,7 miliarde de euro, banii fiind spălați printr-un sistem de așa-numite bănci din umbră chineze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Poliția Guardia di Finanza (GdF) din Ancona, un oraș-port de pe coasta de est a Adriaticii Italiei, a declarat că a confiscat bunuri în valoare de 350 de milioane de euro, inclusiv numerar, mașini de lux și imobile, scrie News.ro.

Vacanțe în Grecia fără controale. Propunere: Schengen regional între Grecia, România și Bulgaria CITEȘTE ȘI Vacanțe în Grecia fără controale. Propunere: Schengen regional între Grecia, România și Bulgaria

De asemenea, polițiștii au blocat 1.569 de conturi bancare, au ordonat sechestrarea a 140 de companii despre care se crede că ar fi emis facturi false și au percheziționat proprietăți din Milano și regiunea înconjurătoare Lombardia, Florența, Padova și Sicilia.

Ordinul de sechestru, studiat de Reuters, arată că 64 din cei 85 de suspecți sunt cetățeni chinezi.

Oamenii care au cunoștință directă a problemei au spus că ancheta este în desfășurare, pentru a identifica clienții italieni care au folosit serviciul pentru a spăla numerar.

Apariția unui fel de sistem bancar subteran paralel, condus de brokerii monetari chinezi fără licență, a fost în centrul mai multor investigații efectuate în ultimul an în Italia.

Aceste investigații, efectuate în diferite părți ale Italiei, au determinat autoritățile să presupună existența unei game mai largi de servicii oferite de organizații legate de China, inclusiv ascunderea plăților transfrontaliere pentru cartelurile de droguri și facilitarea evaziunii fiscale.

GdF a spus că procurorii din Ancona au constatat că companiile fictive ”pe hârtie” au emis facturi false și le-au spus clienților în ce cont bancar italian să facă plățile.

Platforma de cryptomonede Nexo dă statul bulgar în judecată pentru daune de peste 3 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Platforma de cryptomonede Nexo dă statul bulgar în judecată pentru daune de peste 3 miliarde de dolari

Odată sosiți banii, compania falsă transfera apoi aceeași sumă într-un cont la o bancă chineză, justificând-o ca plată pentru importurile de produse care nu au avut loc niciodată.

Suma inițială, minus comision, a fost returnată în numerar de către curieri clientului care a efectuat prima plată, potrivit declarației poliției.

GdF a spus că utilizarea unei rețele de ”bănci subterane” face posibilă spălarea de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia
italia
frauda