Statele Unite vor pune capăt obligației de vaccinare împotriva COVID pentru călătorii în străinătate

Statele Unite vor pune capăt obligației de vaccinare împotriva COVID pentru călătorii în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2023

Statele Unite vor pune capăt cerințelor de vaccinare COVID-19 pentru călătorii internaționali și lucrătorii federali la 11 mai, când se va încheia urgența de sănătate publică cauzată de coronavirus, a anunțat luni Casa Albă, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În februarie, Camera Reprezentanților din SUA a votat pentru ridicarea obligației ca majoritatea călătorilor străini să fie vaccinați împotriva COVID-19, una dintre puținele restricții de călătorie în caz de pandemie încă în vigoare, scrie News.ro.

Cinci lucruri mai puțin știute despre Regele Charles CITEȘTE ȘI Cinci lucruri mai puțin știute despre Regele Charles

În iunie anul trecut, administrația Biden a renunțat la cerința ca persoanele care sosesc în SUA pe calea aerului să fie testate negativ pentru COVID, dar a menținut în vigoare cerințele de vaccinare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru majoritatea călătorilor străini. Aceste reguli i-au interzis starului sârb al tenisului Novak Djokovic să participe la unele turnee din SUA, deoarece nu este vaccinat împotriva COVID-19, dar începând cu 12 mai a putut intra și juca liber în turneele americane majore, precum U.S. Open.

De asemenea, Departamentul pentru Securitate Internă a anunțat luni, începând cu 12 mai, că nu va mai cere călătorilor din afara SUA care intră în Statele Unite prin porturile de intrare terestre și feriboturi să fie vaccinați împotriva COVID-19 și să furnizeze dovada vaccinării la cerere. regulile impuse de administrația Biden în septembrie 2021, care cereau ca aproximativ 3,5 milioane de angajați și contractori federali să fie vaccinați sau să fie concediați sau să facă obiectul unor măsuri disciplinare, nu au fost aplicate de peste un an, după o serie de hotărâri judecătorești. O curte de apel federală a confirmat în martie o decizie care bloca aplicarea cerinței de vaccinare a angajaților.

Casa Albă a transmis agențiilor federale în octombrie 2022 să nu aplice cerințele de vaccinare a contractorilor, chiar și după ce o interdicție la nivel național a fost ridicată. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a declarat că va începe procesul de încetare a cerințelor de vaccinare pentru educatorii Head Start și pentru unitățile de asistență medicală certificate de guvern.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
sua
vaccin