21st Century Fox a prezentat termenii acordului pentru preluarea Sky în schimbul a 11,7 miliarde lire sterline

21st Century Fox a prezentat termenii acordului pentru preluarea Sky în schimbul a 11,7 miliarde lire sterline
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 dec 2016

21st Century Fox (Fox) și operatorul european de televiziune prin satelit Sky s-au înțeles asupra termenilor acordului prin care grupul american de media va prelua acțiunile pe care nu le deține la Sky în schimbul a 11,7 miliarde lire sterline (14,6 miliarde dolari), a anunțat, joi, grupul controlat de miliardarul Rupert Murdoch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fox deține deja o participație de 39,1% la Sky, cel mai mare grup media din Europa și operatorul celei mai mari rețele de televiziune cu plată de pe continent, cu 22 milioane de abonați și operațiuni în Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda și Austria.

Grupul american va plăti acționarilor Sky 10,75 lire (13,42 dolari) pentru fiecare acțiune deținută, preț care evaluează grupul european la aproape 18,5 miliarde de lire (peste 23 miliarde dolari). Prețul este neschimbat comparativ cu termenii dezvăluiți săptămâna trecută, când Sky a anunțat că a primit o ofertă de preluare din partea Fox.

Grupul Turner va crea seriale și conținuturi video pentru Snapchat, în urma unui parteneriat extins CITEȘTE ȘI Grupul Turner va crea seriale și conținuturi video pentru Snapchat, în urma unui parteneriat extins

Fox intenționează să preia participația la Sky face în baza unui așa numit mecanism de acord (scheme of arrangement), care i-ar putea permite grupului american să dobândească mai repede controlul asupra a 100% din acțiunile companiei europene. Pentru acest lucru însă, Fox are nevoie de susținerea tuturor acționarilor Sky, scrie MarketWatch.

Acțiunile Fox au urcat cu 0,8% pe bursa de la New York în urma anunțului, în timp ce titlurile Sky au scăzut cu 0,2%, la 9,815 lire/unitate.

Printre investitorii Sky se numără fondul de investiții britanic BlackRock Investment Management, Invesco Advisers, cu 2,5%, Wellington Management, The Vanguard Group și Templeton Global Advisors.

Fox estimează că tranzacția va fi încheiată până la finele anului viitor. În cazul în care termenul nu va fi respectat, acționarii Sky vor primi un dividend special de 10 pence/acțiune, ce va fi plătit în 2018, se arată în comunicat. Totodată, dacă acordul nu va fi aprobat de autoritățile de reglementare relevante, Fox va plăti companiei europene un comision de anulare de 200 milioane lire (249,7 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
21st century fox
sky
preluare
oferta