Afaceri în creștere pentru Frigotehnica

Afaceri în creștere pentru Frigotehnica
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2020

Frigotehnica, companie din industria frigului comercial și industrial, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 25,4 milioane euro, mai mare cu 3% față de 2018, iar pentru acest an estimează o creștere de 10%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Compania anunță că va continua demersurile de creștere regională începute deja prin demararea operațiunilor pe piața din Ungaria și consolidarea prezenței din Bulgaria și Ucraina.

EXCLUSIV Skanska continuă discuțiile cu S Immo privind vânzarea birourilor din Campus 6, în ciuda COVID-19. Sunt șanse să devină cea mai mare tranzacție a anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Skanska continuă discuțiile cu S Immo privind vânzarea birourilor din Campus 6, în ciuda COVID-19. Sunt șanse să devină cea mai mare tranzacție a anului

De asemenea, compania a raportat un profit net de 1,9 milioane euro în 2019, cu 7,4% mai mare față de 2018.

În luna septembrie 2019,platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR, jucător pe piața de insolvențe, Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a avizat un împrumut de până la 16 milioane lei de la Banca Transilvania pentru Frigotehnica, companie la care a cumpărat acțiuni anul trecut cu scopul declarat de a o revitaliza.

Potrivit acestora, împrumutul este contractat de către Frigotehnica, având rolul să acopere capitalul circulant necesar pentru a susține creșterea activității companiei. Suma obținută din împrumut va fi folosită pentru obiectivele pe anul viitor: continuarea expansiunii pe alte piețe internaționale pe lângă cele deja explorate, o creștere a cifrei de afaceri cu 10% și o creștere de 60% pe segmentul de frig industrial.

Înființată în 1949, Frigotehnica își concentrează businessul pe furnizarea de soluții pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și în industria alimentară.

ROCA a preluat și alte companii, precum Electroplast, S-Karp, Eco Clima Industrial, Tremot.

Acționariatul ROCA include nume precum Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert, BT Investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, si Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
frigotehnica
roca