Analiștii și-au revizuit estimările privind recolta de porumb a UE din cauza secetei în principalele țări producătoare

Analiștii și-au revizuit estimările privind recolta de porumb a UE din cauza secetei în principalele țări producătoare
scris 16 oct 2020

Analiștii de la Strategie Grains și-au redus estimările privind recolta de porumb a Uniunii Europene în sezonul 2020/2021, ca urmare a verii secetoase din principalele țări producătoare, transmite Reuters.

Firma franceză se așteaptă în prezent la o producție de porumb de 62,7 milioane de tone în Uniunea Europeană și Marea Britanie, mai puțin decât 64,9 milioane de tone luna trecută și cu 4,7 milioane de tone mai puțin față de estimarea din luna august. Revizuirea de luna aceasta a fost cauzată, în special, de diminuarea cu 1,5 milioane de tone a estimărilor privind recolta de porumb a României și cu 200.000 de tone pentru Franța, scrie Agerpres.

Danezii de la FirstFarms vând teren în vestul României CITEȘTE ȘI Danezii de la FirstFarms vând teren în vestul României

În schimb, la grâu moale, Strategie Grains și-a îmbunătățit estimările privind producția UE și Marii Britanii în acest an până la 129,5 milioane de tone, de la 129,3 milioane de tone luna trecută. De asemenea, Strategie Grains și-a îmbunătățit și estimările privind exporturile de grâu ale Uniunii Europene și Marii Britanii în sezonul 2020/2121, până la 25 milioane de tone, de la 23 milioane de tone în septembrie. "Prețurile europene au crescut mai puțin decât prețurile pentru grâul din regiunea Mării Negre, astfel că cererea potențială la export pentru grâul din UE a crescut începând de luna trecută", susțin analiștii.

Prețurile mondiale la grâu au crescut semnificativ în ultima lună, cotațiile futures la grâul de panificație pe bursa Euronext înregistrând un salt de 9% pe fondul înmulțirii îngrijorărilor cu privire la vremea nefavorabilă din marile țări exportatoare. Creșterea a fost una deosebit de mare în Rusia, unde fermierii s-au abținut să vândă grâu în pofida cererii puternice.

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
porumb