BEI și BERD acordă o nouă finanțare Agricover Credit IFN, pentru creditarea fermierilor locali

BEI și BERD acordă o nouă finanțare Agricover Credit IFN, pentru creditarea fermierilor locali
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iul 2020

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, primește o nouă finanțare, de 12,5 milioane de euro, de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fondurile sunt destinate finanțării fermierilor locali, în contextul în cate pandemia a generat riscuri suplimentare în sectorul agricol.

În contextul pandemiei, Bruxelles-ul pune la bătaie 10 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare. Prima dată când Comisia utilizează promovarea ca instrument de reacție la un caz de perturbare gravă a pieței CITEȘTE ȘI În contextul pandemiei, Bruxelles-ul pune la bătaie 10 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare. Prima dată când Comisia utilizează promovarea ca instrument de reacție la un caz de perturbare gravă a pieței

 „Producătorii agricoli din România se confruntă cu provocări pe fondul perturbării cererii, a lanțurilor de aprovizionare și a exporturilor și, în același timp, cu incertitudini mari în privința sezonului de recoltă din 2020. Disponibilitatea unor finanțări suplimentarea va ajuta fermierii să depășească aceste provocări, în beneficiul comunităților rurale și industriei de bază pe perioada Covid-19 și ulterior", a declarat Mark Davis, Director regional BERD pentru România și Bulgaria.

BERD va contribui cu 5 milioane de euro la noul împrumut, ceea ce duce finanțarea totală acordată companiei la 20 de millioane de euro.

BEI acordă o primă tranșă de 7,5 milioane de euro dintr-un împrumut de 15 milioane de euro aprobat. Suma se adaugă unei finanțări anterioare de 20 de milioane de euro.

Agricover Credit IFN furnizează produse financiare fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic, lucrând cu peste 15% din fermierii profesioniști din România. 

În 2017, BERD a investit 32 milioane de lei (7 milioane de euro) în Agricover Holding și a devenit acționar minoritar, cu o participație de 12,7%. Un alt acționar minoritar este ADAMA Agriculture BV, membră a grupului Syngenta, care în octombrie anul trecut a cumpărat un pachet de 10% din acțiunile Agricover SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
bei
agricover
finanatre fermieri
seceta
pandemie agricultura