Carnea de porc din Germania este interzisă pe piața asiatică

Carnea de porc din Germania este interzisă pe piața asiatică
scris 15 sep 2020

Japonia, China, Coreea de Sud au anunțat suspendarea importurilor de carne de porc din Germania, după descoperirea unui caz de pestă porcină africană în această țară, ceea ce amenință un sector care este deja foarte dependent de piețele asiatice, transmite AFP.

Virusul pestei porcine africane, inofensiv pentru om dar fatal pentru porcine, a fost descoperit la finele săptămânii trecute la o carcasă de mistreț în regiunea Brandenburg (estul Germaniei), în apropiere de frontiera cu Polonia, scrie Agerpres.

Amazon are nevoie de încă 100.000 de angajați în SUA și Canada CITEȘTE ȘI Amazon are nevoie de încă 100.000 de angajați în SUA și Canada

Între timp China, Coreea de Sud, iar luni și Japonia, au anunțat că nu mai doresc să importe carne de porc din Germania.

Închiderea acestor piețe, care sunt responsabile pentru un sfert din exporturile Germaniei de carne de porc, constituie un "motiv de profundă îngrijorare" pentru fermierii germani, a subliniat luni sindicatul agricol DBV.

Germania produce anual aproape cinci milioane de tone de carne de porc iar jumătate este destinată pieței externe. China este cel mai important debușeu, exceptând Uniunea Europeană, fiind responsabilă pentru 17% din exporturi. La rândul său, Coreea de Sud reprezintă 4% din exporturile germane de carne de porc iar Japonia 3%.

Veniturile pierdute ar putea să se ridice la miliarde de euro dacă suspendarea importurilor se va prelungi, avertizează DBV. Aceasta ar reprezenta o lovitură dură pentru un sector care se confruntă deja cu o neîncredere crescută din partea germanilor cu privire la metodele de lucru: condițiile de viață ale animalelor din crescătoriile intensive făcând obiectul unor numeroase critici.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
germania