Cei mai mari zece beneficiari de subvenții din agricultură

Cei mai mari zece beneficiari de subvenții din agricultură
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2019

Cei mai mari zece beneficiari de subvenții din agricultură, cu activități atât în sectorul vegetal, cât și în cel zootehnic, au încasat anul trecut aproape 30 de milioane de euro (29,61 milioane de euro), SC Agricost SA din județul Brăila fiind pe primul loc în acest top, cu 9,18 milioane de euro, conform datelor transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În anul 2017, Agricost a încasat subvenții în valoarea de 11,34 milioane de euro. Compania activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Agricost are ca activitate principală cultivarea și comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase și alte culturi nepermanente, scrie Agerpres.

elefant.ro introduce în punctele de livrare conceptul Elefant Beauty CITEȘTE ȘI elefant.ro introduce în punctele de livrare conceptul Elefant Beauty

Anul trecut, SC Agricost a fost preluată de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurenței autorizând tranzacția în iulie 2018. Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite își desfășoară activitatea în domeniul producției și comercializării cu amănuntul a florilor și plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante și pomi, a îngrășămintelor naturale și a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), în anul 2018 compania din județul Brăila a avut o cifră de afaceri netă de 375,39 milioane de lei, în creștere cu 4,5% față de anul precedent, înregistrând un profit net de 80,2 milioane de lei.

Topul subvențiilor este completat de SC Intercereal SA din Ialomița, cu 4,7 milioane de euro, SC Maria Trading SRL din județul Călărași - 2,32 milioane de euro, SC Zimbrul SA din Ialomița - 2,26 milioane de euro, SC Cervina SA din Dolj - 2,01 milioane de lei, SC JD Agro Cocora din Ialomița - 1,95 milioane de euro, SC A&S International SA din Ialomița - 1,92 milioane de euro, SC Oltyre SA din Dolj - 1,83 milioane euro, SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Călărași - 1,77 milioane de euro și Agrinatura SRL din Teleroman - 1,67 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia
subvenții din agricultură