China elimină restricțiile pentru importurile de grâu și orz din Rusia

China elimină restricțiile pentru importurile de grâu și orz din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2022

China va permite importurile de grâu și orz din toate regiunile Rusiei, o veste bună pentru exporturile rusești de cereale dar care aduce o competiție mai mare pentru alți furnizori cum este Franța, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În conformitate cu un anunț făcut vineri de Autoritatea de stat pentru agricultură din Rusia, China va mai restricționa tranzacțiile cu cereale numai la anumite regiuni din Rusia, ceea ce crește șansele ca Rusia să poată să trimită vase mari încărcate cu cereale prin Marea Neagră. Anterior, China a restricționat importurile de cereale din Rusia din cauza unor probleme fitosanitare. Vineri, cu prilejul vizitei președintelui Vladimir Putin la Beijing, cele două țări au semnat mai multe acorduri comerciale în valoare de peste 100 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Prețurile mondiale la alimente - la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente - la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Autoritățile de la Moscova încearcă de mai mulți ani să majoreze comerțul cu cereale cu China, iar în luna decembrie a anului trecut traderul elvețian Solaris, un important exportator de grâu din Rusia, estima că în scurt timp China ar putea deveni un mare cumpărător de grâu din Rusia. În timp ce Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, China a devenit pe parcursul ultimilor ani un mare importator de grâu.

"Cu siguranță aceasta este o veste bună pentru grâul din Rusia care ar putea avea o prezență mai mare pe piața chineză, care crește foarte mult. De asemenea, este o veste proastă pentru Uniunea Europeană, Australia și Canada care acum vând cantități mari de grâu în China", a spus un trader european.

În ultimii doi ani, China a fost o destinație cheie pentru grâul din Franța iar acest lucru a devenit și mai important în acest sezon, când cel mai mare producător de grâu din UE a pierdut teren pe piața din Algeria. Traderii susțin că anunțul de vineri reprezintă o veste proastă și pentru eforturile SUA de a vinde mai mult grâu în China.

Rusia a reușit să câștige cote de piață în Algeria și Arabia Saudită, după ce aceste țări au modificat condițiile pentru licitațiile de import de cereale.

Anul viitor, China și Rusia intenționează să încheie un acord care ar permite Rusiei să exporte mazăre în China, a mai informat Autoritatea de stat pentru agricultură din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
grau
rusia