China extinde plantarea de soia și porumb modificate genetic

China extinde plantarea de soia și porumb modificate genetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

China va extinde plantarea de soia și porumb modificate genetic (MG), a anunțat un oficial guvernamental, cel mai mare importator global de cereale căutând să majoreze randamentele culturilor și să îmbunătățească siguranța alimentară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De mulți ani statul asiatic are o abordate prudentă în privința culturilor modificate genetic dar acum este deschis la cultivarea pe scară largă, scrie Agerpres.

O companie din Israel primește undă verde pentru a vinde primele fripturi de vită cultivată în laborator din lume CITEȘTE ȘI O companie din Israel primește undă verde pentru a vinde primele fripturi de vită cultivată în laborator din lume

Anual, China importă peste 100 milioane tone metrice de boabe de soia și furaje pentru turmele sale imense de animale. Plantarea pe scară largă a culturilor modificate genetic va majora randamentele și ar putea reduce semnificativ achizițiile viitoare din Statele Unite și Brazilia.

În decembrie, China a acordat licențe pentru 26 de companii pentru a produce și vinde boabe de soia și porumb modificate genetic iar săptămâna trecută a aprobat noi noi soiuri de soia și porumb modificate genetic pentru import și producție.

"Pasul următor va fi îmbunătățirea tehnologiei și consolidarea managementului, extinzând folosirea de soia și porumb modificate genetic în mod organizat. Soia și porumbul modificate genetic au arătat rezultate bune în privința îmbunătățirii randamentele culturilor și reducerea costurilor, comparativ cu tipurile convenționale", a explicat Pan Wenbo, director în Ministerul Agriculturii.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
porumb
soia