Danezii de la FirstFarms vând din nou teren în vestul României

Danezii de la FirstFarms vând din nou teren în vestul României
scris 17 dec 2020

Danezii de la FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, au semnat o nouă tranzacție de vânzare, de această dată a 238 de hectare, dintr-un total de 1.675 hectare de teren în vestul României, cu echivalentul a peste 11,4 milioane euro.

În octombrie, danezii au finalizat tranzacția de vânzare a 618 hectare din cele 1.675 hectare de teren, tot pentru 11,4 milioane euro.

O parte semnificativă a terenului a fost achiziționată în 2007-2008 și exploatată în ultimii 5 ani, dar fără rezultate care să fie considerate satisfăcătoare.

EXCLUSIV Producătorul de ciocolată Kandia încasează 3 milioane de euro de la Lidl și de la un dezvoltator imobiliar din vânzarea a două proprietăți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorul de ciocolată Kandia încasează 3 milioane de euro de la Lidl și de la un dezvoltator imobiliar din vânzarea a două proprietăți

Veniturile din vestul României reprezintă 5% din veniturile totale ale FirstFarms.

În martie, cum a anunțat Profit.ro, danezii au semnat un acord condiționat pentru a prelua terenurile din România ale companiei daneze AIC, deținute prin intermediul firmei AISM, tranzacție care va fi parafată prin cedarea către vânzători a unui pachet de acțiuni în FirstFarms.

În luna ianuarie, FirstFarms a semnat o scrisoare de intenție privind preluarea AIC, ale cărei principale active sunt în România.

Operațiune surpriză: Compania marocană de stat OCP, cel mai mare producător de îngrășăminte fosfatice din lume, bate palma cu șeicul proprietar al Agricost și vine în România CITEȘTE ȘI Operațiune surpriză: Compania marocană de stat OCP, cel mai mare producător de îngrășăminte fosfatice din lume, bate palma cu șeicul proprietar al Agricost și vine în România

FirstFarms este o o companie daneză care investește în agricultură și teren în Europa de Est. Compania este activă în Slovacia, Ungaria, Republica Cehă și România. Compania este listată pe NASDAQ Copenhaga din 2006.

viewscnt
Afla mai multe despre
firstfarms
aic
aism satu mare
aism srl
firstfarms teren
tranzactie agricultura
firstfarms teren românia