Exporturile de fructe comestibile au scăzut

Exporturile de fructe comestibile au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2020

Importurile de fructe proaspete ale României au totalizat, în primele zece luni ale anului trecut, 473,9 milioane de euro, fiind cu 1,6% mai mici comparativ cu cele din perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Exporturile s-au cifrat la 43,2 milioane de euro, cu 9,2% sub cele din primele zece luni din 2018, rezultând astfel un deficit de 430,7 milioane de euro, scrie Agerpres.

Tranzacție finalizată: Prodal ‘94, îmbuteliatorul Stalinskaya, preia brandurile Lipova și Carpatina CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Prodal ‘94, îmbuteliatorul Stalinskaya, preia brandurile Lipova și Carpatina

Importurile de fructe comestibile din țările Uniunii Europene au fost în perioada menționată de 395 milioane de euro, cele mai mari valori fiind înregistrate pe relația cu Grecia (86,2 milioane de euro), Germania (81,3 milioane de euro) și Olanda (57,2 milioane de euro).

Exporturile în UE au fost de 39,6 milioane de lei, în top situându-se Italia (9,9 milioane de euro), Germania (5,7 milioane de euro) și Marea Britanie (5,5 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
fructe. import
export