Slovacia și Ucraina au identificat noi cazuri de gripă aviară

Slovacia și Ucraina au identificat noi cazuri de gripă aviară
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2020

Ministerul Agriculturii din Slovacia a anunțat luni că a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă de păsări din vestul țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este al doilea caz de gripă aviară H5N8 descoperit în Slovacia, după un prim caz descoperit la începutul acestei luni tot în zona de vest a țării. Ministerul Agriculturii din Slovacia a precizat că ultimul caz afectează un lot de 19 găini ouătoare care nu erau destinate a fi vândute publicului, scrie Agerpres.

După 12 ani, media revine la nivelul din 2008 ca investiții în publicitate. Cea mai mare creștere - zona de digital CITEȘTE ȘI După 12 ani, media revine la nivelul din 2008 ca investiții în publicitate. Cea mai mare creștere - zona de digital

Separat, Organizația mondială pentru sănătate animală (OIE) a informat și ea luni că Ucraina a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară H5 la o fermă de păsări din partea vest-centrală a țării, acesta fiind primul caz de gripă aviară H5 descoperit în Ucraina în ultimii trei ani. Citând un raport al Autorității veterinare din Ucraina, OIE precizează că virusul este unul de tip H5 dar nu a oferit alte detalii.

În ultimele săptămâni, mai multe cazuri de gripă aviară au fost descoperite în Slovacia, Polonia, Ungaria, Cehia și România.

viewscnt
Afla mai multe despre
gripa aviara
ucraina