Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunțat că a cumpărat o cantitate de 120.000 de tone de grâu din România la o licitație internațională, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit traderilor, grâul a fost achiziționat de la firmele Viterra și ADM la un preț similar de 255,91 dolari pe tonă free-on-board (FOB) și de 272 de dolari pe tonă pentru prețurile de tip C&F (preț și navlu), scrie Agerpres.

Băncile revizuiesc în jos prognozele de creștere economică pe anul viitor, după anunțarea creșterilor de taxe CITEȘTE ȘI Băncile revizuiesc în jos prognozele de creștere economică pe anul viitor, după anunțarea creșterilor de taxe

Luni, oficialii GASC au informat că de la începutul lunii iulie și până în prezent, Egiptul a importat o cantitate de aproximativ 2,140 milioane de tone de grâu, în principal din Rusia (1,550 milioane de tone) și România (420.000 de tone).

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menține programul de subvenționare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grau
cereale
romania