Egiptul reia importurile de grâu din Rusia și Ucraina, în pofida războiului

Egiptul reia importurile de grâu din Rusia și Ucraina, în pofida războiului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mar 2022

Egiptul a cumpărat aproximativ 126.000 de tone de grâu din Rusia și Ucraina, în contextul în care conflictul dintre cele două țări continuă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transporturile, care cuprind aproximativ 63.000 de tone din fiecare țară, sunt așteptate să ajungă în porturile egiptene în zilele următoare.

De asemenea, guvernul a cumpărat aproximativ 63.000 de tone de grâu din România săptămâna trecută și a primit recent un alt transport de cereale din Franța, potrivit ministerului egiptean al Aprovizionării și Comerțului Interior, citat de Arab News.

Rusia își consolidează securitatea alimentară și interzice exportul de zahăr și cereale în anumite țări CITEȘTE ȘI Rusia își consolidează securitatea alimentară și interzice exportul de zahăr și cereale în anumite țări

Cu toate că a votat în favoarea rezoluției ONU ce condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei, Egiptul a căutat să mențină o poziție neutră în ceea ce privește sancțiunile internaționale, în condițiile în care derulează o serie de proiecte strategice majore cu Rusia, inclusiv în domeniul energiei nucleare.

Totodată, în calitate de cel mai mare importator de grâu la nivel mondial, Egiptul își asigură mare parte din necesar din Rusia și Ucraina.

Pe fondul războiului din Ucraina, președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi s-a întâlnit recent cu guvernul pentru a aproba noi stimulente care să încurajeze cultivatorii locali de grâu să își mărească producția.

Ministrul Aprovizionării, Ali Al-Moselhi, a declarat că guvernul vizează achiziționarea a peste 6 milioane de tone de grâu din surse interne în actualul sezon de recoltă, care începe la jumătatea lunii aprilie.

Potrivit premierului Mostafa Madbouly, rezerva strategică de grâu a țării este suficientă pentru următoarele luni, iar guvernul de la Cairo nu va trebui să recurgă la achiziționarea de noi transporturi din străinătate înainte de sfârșitul anului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
importuri grau egip
rusia
ucraina
razboi ucraina
exporturi grau
grau romanesc egipt