Florile și carnea de porc duc exporturile agricole ale Olandei la un record de 94,5 miliarde euro

Florile și carnea de porc duc exporturile agricole ale Olandei la un record de 94,5 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Exporturile de produse agricole ale Olandei au crescut cu 4,6% în 2019, atingând un nou maxim istoric de 94,5 miliarde de euro, a anunțat vineri Institutul național de statistică, transmite AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, aproximativ un sfert din cifra totală se datorează re-exportului de produse alimentare sau agricole cultivate sau produse în afara Olandei, precum boabe de cacao sau avocado. Creșterea prețurilor este responsabilă pentru două treimi din creșterea totală a valorii exporturilor, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Băuturile alcoolice în România: În top la consum excesiv și risc de sănătate, după țările nordice. Băuturile spirtoase rămân un moft, nefiscalizat. Piață închisă pentru jucători noi, mai ales premium CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Băuturile alcoolice în România: În top la consum excesiv și risc de sănătate, după țările nordice. Băuturile spirtoase rămân un moft, nefiscalizat. Piață închisă pentru jucători noi, mai ales premium

Într-o țară renumită pentru câmpurile sale de lalele, produsele horticole precum flori proaspete, bulbi și plante au reprezentat sectorul agricol cu cea mai ridicată valoare, aproximativ 9,5 miliarde euro.

Pe locul secund se situează produsele de carne, în valoare de 8,8 miliarde euro, grație creșterii prețurilor la carnea de porc vândută în China după epidemia de pestă porcină africană care a devastat efectivele de porci din Asia. Vânzările de carne de porc în China au crescut de la 117 milioane euro în 2018 până la 377 milioane euro în 2019, susține Institutul național de statistică și Wageningen Economic Research. Urmează exporturile de produse lactate cu o valoare de 8,6 miliarde euro, legume, 7,3 miliarde euro, și fructe, 6,2 miliarde euro.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
florile
olanda