Exporturile turcești de fructe și legume au ajuns la 1,7 miliarde de dolari. Cele mai mari piețe: Rusia și România

Exporturile turcești de fructe și legume au ajuns la 1,7 miliarde de dolari. Cele mai mari piețe: Rusia și România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Ferhat Gürüz, președintele Asociației Exportatorilor de Fructe și Legume Proaspete din Regiunea Mediterana, a declarat că în perioada ianuarie-iunie, au fost exportate din Turcia fructe și legume proaspete în valoare de 1,69 miliarde de dolari, scrie presa turcă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Furnizând informații despre exporturile Turciei din prima jumătate a anului, Gürüz a spus: „Exporturile turcești de fructe și legume proaspete au atins nivelul de 1,69 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2023, cu o creștere de 17%, arată Rador.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Ghiță, Președinte FINS: Circa 6.000 de români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. UK a fost destinația preferată timp de mai bine de un deceniu, acum e Olanda CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Ghiță, Președinte FINS: Circa 6.000 de români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. UK a fost destinația preferată timp de mai bine de un deceniu, acum e Olanda

La această performanță, Asociația Exportatorilor de Fructe și Legume Proaspete din Regiunea Mediterana a avut o contribuție de 46%.

Gürüz a declarat că în primele șase luni au fost valorificate pe piețele internaționale 2,27 milioane de tone de produse și a adăugat:

„Cele mai exportate produse ale industriei noastre au fost roșiile, mandarinele și ardeii. În această perioadă, am exportat roșii în valoare de 326 de milioane de dolari, înregistrând o creștere de 32%; mandarine de 228,4 milioane de dolari, cu o creștere de 35%; și ardei de 180,2 milioane de dolari, cu o creștere de 51% la sută. Cele mai mari piețe de export pentru fructele și legumele noastre au fost Rusia, România și Germania. Am exportat în Rusia în valoare de 498,2 milioane de dolari, cu o creștere de 10%; în România de 180 milioane dolari cu o creștere de 42%; și către Germania în valoare de 156,6 milioane de dolari, având o creștere de 26%”.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
legume
fructe