Grup Șerban Holding achiziționează o nouă fermă

Grup Șerban Holding achiziționează o nouă fermă

Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2023

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească care activează în mai multe domenii din agricultură, își continuă strategia de expansiune și consolidare a poziției sale prin achiziționarea unei noi ferme în județul Vaslui.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția include preluarea integrală a companiei Fyn Invest Danmark, care exploatează aproximativ 800 de hectare de teren, aflate atât în proprietate, cât și în arendă. În urma acestei tranzacții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil, accentul fiind pus pe cultura mare care este realizată în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 1,5 milioane de euro. 

Prețul tranzacției surpriză de la Clarfon, anunțată de Profit.ro - Peste 16 milioane euro CITEȘTE ȘI Prețul tranzacției surpriză de la Clarfon, anunțată de Profit.ro - Peste 16 milioane euro

„Această achiziție se înscrie în strategia pe termen lung a Grup Șerban Holding de a își consolida poziția în rândul jucătorilor semnificativi de pe piața agricolă din România. În fiecare tranzacție pe care o realizăm, ne propunem ca pe lângă extinderea operațiunilor, dezvoltarea extensivă, să transferăm cunoștințele noastre de organizare în fermă, iar la nivel de tehnologie și implementare de practici regenerative, know-how-ul deținut, pentru a continua dezvoltarea afacerii noastre, dar nu oricum, ci ca o dezvoltare sustenabilă în armonie cu mediul și societatea. Suntem încrezători că noua fermă din județul Vaslui ne va permite să creștem producția și eficiența și ne va deschide noi oportunități de diversificare a activității noastre”, a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

Noua fermă include, pe lângă terenul agricol ce poate fi cultivat, spații cuprinzătoare și adecvate pentru  depozitare și logistică. Terenul agricol este cultivat cu grâu din sezonul de toamnă 2022 pe aproximativ 370 de hectare, iar culturi de primăvară, precum floarea soarelui și sorg, cultivate pe restul suprafeței. Odată cu această achiziție, specialiștii din cadrul companiei estimează o creștere totală a producției pentru Grup Șerban Holding cu aproximativ 10%, luând în considerare atât componenta extensivă, cât și factorii intensivi generați de calitatea terenurilor exploatate și sinergiile ce se realizează.

În 15 iunie, Grup Șerban a introdus în portofoliul de afaceri o nouă direcție de bussines, creșterea bovinelor pentru carne.

Incendiile de pădure iau amploare pe întreaga planetă CITEȘTE ȘI Incendiile de pădure iau amploare pe întreaga planetă

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021. Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. 

În luna mai, Grup Șerban Holding, a achiziționat o nouă fermă, în județul BacăuFerma se întinde pe o suprafață de aproximativ 343.400 mp, iar în urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de lei.

Recent, Grup Șerban Holding a semnat un parteneriat cu Intersnack România pentru livrarea de cartofi pentru chipsurile Chio.

Grup Șerban Holding și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grup șerban holding
ferma