Facilități pentru anumiți crescători de porci

Facilități pentru anumiți crescători de porci
scris 12 iul 2018

Schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/ sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc" va fi  permanent deschisă pentru înscriere solicitanților, până la 10 decembrie 2020, termenul limită de primire a cererilor.

Decizia a fost luată în ședința de joi a Guvernului. 

Schema de ajutor de minimis a fost aprobată la începutul anului, iar valoarea totală a ajutorului pentru anul 2018 este de 4,6 milioane lei, programul urmând a se desfășura în perioada 2018-2020.

Având în vedere importanța schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc, precum și numărul însemnat de fermieri care dispun de resurse furajere și doresc să crească porci din rasele Bazna sau Mangalița, Guvernul a luat decizia ca schema să fie permanent deschisă pentru înscriere.

Executivul a ținut cont de faptul că, pe parcursul Programului, crescătorii pot deveni furnizori, iar prin proiect este creat cadrul juridic pentru o astfel de înscriere. 

Crescătorii de bovine și porcine estimează că pagubele cauzate de virusul pestei porcine africane ar fi de sute de milioane de euro CITEȘTE ȘI Crescătorii de bovine și porcine estimează că pagubele cauzate de virusul pestei porcine africane ar fi de sute de milioane de euro

În consecință, furnizorii de purcei, crescătorii de porci și procesatorii/ alte persoane juridice, în baza cererii, pot solicita înscrierea în program pe toată durata de desfășurare a acestuia, cu condiția ca cererea de plată și documentele însoțitoare să se depună cu respectarea termenului prevăzut, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2020.

De asemenea, prin acest act normativ se creează posibilitatea de a fi beneficiari ai schemei, pe lângă crescătorii care dețin exploatații supuse înregistrării sanitare veterinare sau supuse autorizării sanitare veterinare, și cei care dețin tipul de exploatații de animale supuse controlului sanitar veterinar.

Ministerul Agriculturii: Doar producătorii din Tulcea vor putea comercializa produsul \ CITEȘTE ȘI Ministerul Agriculturii: Doar producătorii din Tulcea vor putea comercializa produsul "Salată cu icre de știucă de Tulcea", care beneficiază de protecție națională

Pentru înscrierea în Program, furnizorii de purcei din rasele Bazna sau Mangalița, crescătorii de porci din rasele Bazna sau Mangalița și procesatorii sau alte persoane juridice au avut la dispoziție o perioadă de 90 de zile, respectiv 16 ianuarie – 16 aprilie 2018.

La încheierea acestei perioade s-a constatat următoarea situație cu cei înscriși în registrele unice corespunzătoare: 223 furnizori, 28 procesatori și 3.410 crescători.

viewscnt
Afla mai multe despre
crescatori
porci
subventie
ajutor
minimis
progra
inscriere
guvern