Familiile bogate din Germania investesc în terenuri agricole, inclusiv în România

Familiile bogate din Germania investesc în terenuri agricole, inclusiv în România
scris 1 mar 2019

Investițiile în terenuri arabile nu sunt o modalitate strălucită pentru a face bani însă un grup de familii germane înstărite pariază că astfel pot să contracareze dobânzile reduse oferite de bănci, transmite Bloomberg.

Aceste familii, printre care se numără și descendenții producătorului de avioane Claude Dornier, au cumpărat terenuri agricole în România și Uruguay iar acum încep să se orienteze spre o regiune și mai îndepărtată, scrie Agerpres.

Iran cumpără 3.000 de tauri de carne de la crescătorii români CITEȘTE ȘI Iran cumpără 3.000 de tauri de carne de la crescătorii români

Primele investiții în terenuri arabile ale Do Investment au fost făcute în România în urmă cu 13 ani. În anul 2016 a fost făcute achiziții de terenuri în Uruguay iar potrivit lui Dirk Ruettgers, directorul Do Investment AG, compania care se ocupă de investițiile familiilor respective, noi achiziții sunt programate pentru lunile următoare.

România și Uruguayul oferă nu doar prețuri scăzute la terenuri arabile ci și un sol fertil și o climă favorabilă, ceea ce le face piețe atractive. În plus, nu există bariere pentru intrarea investitorilor. "În multe țări, investitorilor nu li se permită să dețină un teren arabil în proporție de 100%", a spus Ruettgers.

viewscnt
Afla mai multe despre
terenuri arabile
germania
investitii