FirstFarms finalizează o nouă vânzare de teren în vestul României și pregătește exit-ul dintr-o regiune

FirstFarms finalizează o nouă vânzare de teren în vestul României și pregătește exit-ul dintr-o regiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2021

Compania daneză FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, a finalizat vânzarea unui teren de 477 hectare în vestul României, penultima etapă în cadrul strategiei companiei de a renunța la activele din regiune și de a se concentra pe activitățile din zona de est a țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FirstFarms a anunțat, anul trecut, un acord privind vânzarea, în mai multe etape, a unor terenuri cu o suprafață agregată de 1.675 de hectare situate în vestul României, estimând încasări totale de 11,3 milioane de euro.

Ulterior, în iulie anul acesta, compania a decis să renunțe la întreg portofoliul deținut în nord-vestul României, pentru a se concentra pe operațiunile din Est, într-un acord evaluat la aproape 14 milioane de euro.

Criză de angajați în Marea Britanie. Procesatorii trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând CITEȘTE ȘI Criză de angajați în Marea Britanie. Procesatorii trimit carnea în Europa pentru tranșare, apoi o reimportă și o vând

Vânzarea semnată acum reprezintă penultima etapă a înțelegerii agreate anul trecut, compania estimând că ultima parcelă, în suprafață de 265 de hectare, va fi vândută în primul trimestru din 2022.

“Portofoliul de terenuri a crescut în valoare prin săpături extinse, schimburi de terenuri și îmbunătățirea structurii solului. Potențialul unei vânzări a fost mai bun decât cel al unei exploatări continue, motiv pentru care vânzarea portofoliului reprezintă o parte naturală a modelului de afaceri”, spune directorul general al FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

Compania daneză se va concentra în continuare pe terenurile din estul României, în suprafață totală de 4.530 de hectare.

“Vânzarea decurge conform planului, iar acum putem aștepta cea de-a cincea tranșă, care va reprezenta sfârșitul operațiunilor noastre în vestul României. În schimb, ne vom îndrepta atenția în România către producția noastră de culturi mari, din partea de est a țării", precizează Nørgaard.

Fondată în 2006, FirstFarms are sediul în Danemarca și activități în România, Slovacia, Ungaria și Cehia.

Compania deține 16 unități de producție vegetală și animală, cu peste 300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
firstfarms
vanzare teren agricol
tranzactie agricultura