FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa

FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

În România va funcționa, în curând, un mare complex zootehnic de suine, în comuna Semlac, județul Arad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul va avea 6 corpuri, cu o suprafață totală de 23.000 de metri pătrați.

Ahold Delhaize, care deține Mega Image, anunță când crede că va prelua lanțul Profi: Ne va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Mega Image lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor CITEȘTE ȘI Ahold Delhaize, care deține Mega Image, anunță când crede că va prelua lanțul Profi: Ne va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Mega Image lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor

Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian, a declarat că lucrările de construcție a viitorului complex zootehnic au început deja, iar după ce va fi pusă în funcțiune, ferma va avea o capacitate de 5.000 de capete. Potrivit acesteia, deținătorul complexului este o societate din Timișoara.

În oraș, cel mai mare producător în domeniu este Smithfield, care a intrat în România în anul 2004, prin preluarea fostului combinat Comtim din Timișoara și a companiei Agrotorvis. Grupul mai deține Smithfield Ferme, care gestionează producția și creșterea suinelor.

„La Semlac se construiește cea mai mare fermă de reproducție din Europa. Va avea o capacitate de 5.000 de capete. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni și două hale au fost deja ridicate. Antreprenor general este PAB România, ASA Cons fiind societatea care livrează prefabricatele. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu investitorii, când va fi pusă în funcțiune ferma, vor fi cel puțin 25 de locuri de muncă, iar tehnologia folosită va fi una modernă. Investitorul probabil nu se va opri aici”, a declarat primarul, citat de Critic Arad.

FOTO În România este pregătit cel mai mare complex zootehnic de porci din Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
porci
semlac