Frații lui Omar Hayssam au vândut Rio Bucovina către Maspex, proprietarul Tymbark. Prețul tranzacției - 1,8 milioane euro

Frații lui Omar Hayssam au vândut Rio Bucovina către Maspex, proprietarul Tymbark. Prețul tranzacției - 1,8 milioane euro
scris 3 apr 2017

Grupul polonez Maspex Wadowice, proprietarul Tymbark, a cumpărat îmbuteliatorul de ape minerale naturale Rio Bucovina, deținut de frații controversatului om de afaceri sirian Omar Hayssam, prin firma Emparador, înregistrată în Bulgaria, prețul tranzacției fiind fixat la 1,8 milioane de euro, corespunzător valorii nominale a acțiunilor. Pregătirea tranzacției a fost anunțată de Profit.ro din vara anului 2015.

Tranzacția include, printre altele, cele trei facilități de producție ale Rio Bucovina (localizate în Vatra Dornei, Timișoara și Giurgiu), precum și a brandului “Bucovina”.

Rio Bucovina deține o cotă de circa 10% din piața românească a apelor îmbuteliate, fiind al doilea mare jucător ca volum, conform AC Nielsen (date de piață aferente perioadei aprilie-mai 2015).

Grupul Maspex are în portofoliu sucurile pentru copii Tedi, nectarurile și sucurile Tymbark, ciocolata caldă și cappuccino La Festa, ceaiurile instant Ekland, crema pudră  pentru cafea Coffeeta, biscuiții sărați (crackers) și covrigeii (brezels) Salatini.

EXCLUSIV Tymbark este interesată să preia Bilbor Mineral Water. Brandul a fost evaluat la peste 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tymbark este interesată să preia Bilbor Mineral Water. Brandul a fost evaluat la peste 5 milioane de euro

Grupul a intrat pe piața românească în 1996, iar preluarea Rio Bucovina este a treia pe care o realizează în România. În anul 2007, Tymbark Maspex România, parte a Grupului Maspex Wadowice, a achiziționat brandul Arnos, iar în anul 2013 brandurile Salatini și Capollini – biscuiți sărați (crackers) și covrigei (brezels). Activitatea de producție a Tymbark Maspex România este concentrată în Vălenii de Munte.

România reprezintă pentru Maspex o a doua piață ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri și al investiților efectuate, cât și ca putere de cumpărare.

Grupul Maspex Wadowice este una dintre cele mai mari companii din Europa Centrala și de Est pe segmentul produselor alimentare, cu afaceri de aproape 800 de milioane de euro. Brandurile Maspex ajung în peste 50 de țări din toată lumea.

Rio Bucovina a fost înființată în 2006, care are ca obiect principal de activitate îmbutelierea apei minerale naturale Bucovina și producția băuturilor răcoritoare Rio.

Acționarul Rio Bucovina este o companie înregistrată în Bulgaria, Emparador, ai cărei proprietari sunt Mukhles și Mahmoud Omar, frații controversatului om de afaceri Omar Hayssam.

viewscnt
Afla mai multe despre
tymbark
bucovina
achiziție