Începe vânătoarea de șacali din Delta Dunării. Animalele atacă gospodăriile, dar și fauna sălbatică

Începe vânătoarea de șacali din Delta Dunării. Animalele atacă gospodăriile, dar și fauna sălbatică
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2021

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuțiile cu Ministerul Mediului pentru a stabili condițiile în care se va efectua extragerea șacalilor din rezervație, a declarat guvernatoarea Atena Groza, potrivit Rador. Atena Groza a amintit că ARBDD a obținut acordul pentru extragerea din rezervație a circa 300 de exemplare de șacal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comunitățile din Deltă s-au plâns în repetate rânduri din cauza înmulțirii efectivelor de șacali, care atacă animalele din gospodării și distrug culturile de legume din curți. În plus, șacalii atacă și animalele sălbatice și păsările din Deltă. În replică, iubitorii animalelor susțin că localnicii trebuie să-și împrejmuiască gospodăriile și că extragerea șacalilor este doar un pretext pentru a solicita redeschiderea vânătorii în rezervație.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Acțiunea se va desfășura în această iarnă, iar după ce se va stabili modul de extragere a șacalilor se va demara licitația pentru a se stabili cine va efectua operațiunea.

"Este obținut avizul de la Academia Română și avem acordul Ministerului Mediului. Problema este legată efectiv de modul de extragere, cine o poate face și în ce condiții, astfel încât să fie și eficientă, pentru că, așa cum se știe, șacalul este o specie oportunistă, extrem de inteligentă, iar vânătoarea este la această specie este grea", a menționat guvernatoarea Rezervației. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sacali
delta dunarii