India a ridicat embargoul privind exportul de ceapă

India a ridicat embargoul privind exportul de ceapă
scris 29 dec 2020

India a decis luni să ridice de la 1 ianuarie 2021 embargoul privind exportul de ceapă după ce, în ultimele săptămâni, prețurile au scăzut semnificativ, pe fondul așteptărilor unei recolte masive, transmite Reuters.

Va fi permis exportul tuturor varietăților de ceapă, se arată într-o notificare a Ministerului Comerțului și Industriei, scrie Agerpres.

Măsuri fiscale pregătite de Guvern - cerere pentru eșalonare simplificată și rambursare TVA cu control ulterior până la 31 martie, clarificări privind tratamentul fiscal al indemnizațiilor acordate în contextul pandemiei CITEȘTE ȘI Măsuri fiscale pregătite de Guvern - cerere pentru eșalonare simplificată și rambursare TVA cu control ulterior până la 31 martie, clarificări privind tratamentul fiscal al indemnizațiilor acordate în contextul pandemiei

India este cel mai mare exportator global de ceapă, un element de bază al bucătăriei din sudul Asiei.

În septembrie, India a anunțat introducerea embargoului la exportul de ceapă, în ideea de a ține sub control prețurile pe piața internă. Acestea au crescut după ce ploile și inundațiile din octombrie și noiembrie au afectat oferta de ceapă, în special în statul Maharashtra, cel mai mare producător din India.

Ulterior, prețurile au crescut exploziv în Asia și au forțat marii cumpărători, precum Bangladesh și Sri Lanka, să cumpere ceapă din Myanmar, Egipt, Turcia și China. Însă, chiar și așa, înlocuirea livrărilor din India a fost dificilă în condițiile în care aceasta exportă peste două milioane de tone de ceapă pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceapa
india