Inspectori ANSVSA și medici veterinari au început verificări la comercianții și producătorii de carne, pentru a preveni nereguli de Paște

Inspectori ANSVSA și medici veterinari au început verificări la comercianții și producătorii de carne, pentru a preveni nereguli de Paște
scris 7 apr 2019

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel național, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure. Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică.

La aceste acțiuni vor participa toți medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) dar și a circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Fiecare DSVSA județeană a stabilit un program de lucru pentru perioada 1 aprile – 1 mai, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Dragnea avansează ideea unei cote TVA de 5% pentru produsele bio și ”tradițional românești”: Producătorii români trebuie ajutați în competiția cu multinaționalele CITEȘTE ȘI Dragnea avansează ideea unei cote TVA de 5% pentru produsele bio și ”tradițional românești”: Producătorii români trebuie ajutați în competiția cu multinaționalele

Astfel, în perioada menționată este asigurată permanența la nivelul DSVSA, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică.

La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Aceste informații vor fi postate și pe site-ul fiecărei DSVSA județene.

Având în vedere confirmarea scrapiei în judetele Argeș, Caraș-Severin, Constanța, Sibiu, Timiș și Hunedoara, este monitorizată circulația pe teritoriul național a ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv a întregului traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar veterinar.

Transportatorii de legume, fără acte în regulă, scapă de confiscarea mărfii și de suspendarea activității. Amenzile sunt și ele reduse substanțial CITEȘTE ȘI Transportatorii de legume, fără acte în regulă, scapă de confiscarea mărfii și de suspendarea activității. Amenzile sunt și ele reduse substanțial

În toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animală, este asigurat necesarul de personal sanitar veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică.

 

Pentru eficientizarea acestor acțiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorități competente județene sau locale (Primării, Consilii Județene, Instituții ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc), în vederea organizării unor acțiuni comune de inspecție și control, în limita competențelor stabilite prin legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorități.

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
inspectori
medici
verificari
carne
comecrianti
producatori
piete
paste