Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi

Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2024

Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce ar fi realizat achiziții de usturoi și utilaje din Spania, simulând de pe telefonul mobil efectuarea tranzacțiilor bancare, ulterior neînregistrând venituri în sumă de 500.000 de euro, potrivit IPJ Buzău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Buzău au pus în aplicare 14 mandate de percheziție, la locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, în județ, privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, scrie Agerpres.

Lista medicamentelor compensate și gratuite, extinsă . Au fost adăugate 28 de noi molecule. Bolile pentru care sunt prescrise CITEȘTE ȘI Lista medicamentelor compensate și gratuite, extinsă . Au fost adăugate 28 de noi molecule. Bolile pentru care sunt prescrise

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, două persoane ar fi achiziționat de la cetățeni străini usturoi și utilaje de manipulare a mărfii, inducând în eroare persoanele vătămate, prin prezentarea unor mijloace de plată electronice fictive”, au arătat reprezentanții IPJ Buzău.

Potrivit unor surse din Poliție, achizițiile ar fi fost făcute de la furnizori din Spania, iar pentru a plăti produsele respective, persoanele în cauză s-ar fi folosit de aplicații mobile prin intermediul cărora ar fi simulat tranzacțiile bancare.

În final, în conturile partenerilor de afaceri din spațiul intracomunitar nu ar mai fi ajuns sumele respective de bani. Ulterior, marfa ar fi fost vândută fără declararea veniturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune
usturoi