Kraft, General Mills, Kellogg și Nestle au obținut despăgubiri de 17,7 milioane de dolari într-un proces privind prețurile exagerate ale ouălor

Kraft, General Mills, Kellogg și Nestle au obținut despăgubiri de 17,7 milioane de dolari într-un proces privind prețurile exagerate ale ouălor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Giganții producători de alimente Kraft, General Mills, Kellogg și Nestle au obținut un verdict de despăgubiri în valoare de 17,7 milioane de dolari, după ce au convins un juriu federal din Chicago că au fost suprataxați pentru produse din ouă într-o conspirație de stabilire a prețurilor a celor mai mari producători de ouă și a grupurilor comerciale din industrie din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV va organiza, pe 7 decembrie, Maratonul de Retail

Despăgubirile acordate ar putea fi triplate, în conformitate cu legea antitrust din SUA, la peste 53 de milioane de dolari.

Premierul Ciolacu: Statul român trebuie să facă o analiză despre închiderea spitalelor în pandemie, care a blocat accesul românilor la servicii medicale CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu: Statul român trebuie să facă o analiză despre închiderea spitalelor în pandemie, care a blocat accesul românilor la servicii medicale

Acest verdict a încheiat cea de-a doua fază a unui proces în două părți împotriva Cal-Maine Foods, care este cel mai mare producător și distribuitor de ouă din țară, și Rose Acre Farms, al doilea ca mărime, sub acuzațiile că au umflat artificial prețurile.

Același juriu care a judecat în prima fază a procesului, pe 21 noiembrie, a considerat producătorii de ouă răspunzători pentru presupusa conspirație antitrust, după un proces de mai mult de cinci săptămâni.

FOTO Primul tren electric produs de Alstom în Polonia pentru a fi livrat României a intrat în țară CITEȘTE ȘI FOTO Primul tren electric produs de Alstom în Polonia pentru a fi livrat României a intrat în țară

Cal-Maine, cu sediul în Ridgeland, Mississippi, și ceilalți pârâți au negat orice faptă greșită.

Cal-Maine, într-o declarație de vineri, a numit suma daunelor ”modestă” în comparație cu ceea ce au cerut reclamanții. Compania a declarat că ”va continua să-și evalueze opțiunile, inclusiv, dacă este necesar, un recurs”.

Rose Acre a spus într-o declarație că este ”dezamăgită – și respinge cu putere –  verdictul juriului și acordarea daunelor”.

Avocații altor pârâți nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Pfizer renunță la dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit, din cauza efectelor secundare CITEȘTE ȘI Pfizer renunță la dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit, din cauza efectelor secundare

Acordarea daunelor s-a limitat la presupusele plăți în exces în timpul unei perioade de patru ani, la mijlocul anilor 2000.

Reclamanții au spus în proces că cer despăgubiri de 31 de milioane de dolari.

"Suntem extrem de recunoscători pentru serviciile și constatările juriului. Acesta a fost un caz important din multe motive, iar despăgubirile juriului îi recunosc importanța", a declarat Brandon Fox, de la firma de avocatură Jenner & Block, avocat principal al producătorilor de alimente reclamanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
prețuri ouă
despăgubiri prețuri exagerate ouă
conspirație fixare prețuri ouă