Lanțurile britanice de aprovizionare cu alimente ”sunt pe punctul de a eșua”, potrivit unei organizații a industriei cărnii

Lanțurile britanice de aprovizionare cu alimente ”sunt pe punctul de a eșua”, potrivit unei organizații a industriei cărnii
scris 22 iul 2021

Lanțurile britanice de aprovizionare cu alimente ”sunt pe punctul de a eșua”, în condițiile în care absența personalului legată de Covid-19 a agravat un deficit grav de forță de muncă, a avertizat o organizație a industriei cărnii, transmite Reuters.

Asociația britanică de procesare a cărnii (BMPA) a afirmat că lipsa abilităților este atât de critică, încât unele fabrici au raportat posturi vacante de la 10% la 16% din funcțiile permanente, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

”În plus față de deficitul de lucrători subiacent, aflăm, de asemenea, de la unii membri că între 5% și 10% din angajații lor au fost  ”avertizați ”de aplicația serviciului de sănătate să se autoizoleze, a declarat CEO-ul BMPA, Nick Spuse Allen.

Lipsa lucrătorilor a afectat produsele din carne care necesită mai multă forță de muncă pentru a fi fabricate produsele, a spus el, ceea ce înseamnă că aceste linii ar fi primele care vor fi tăiate.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Luni, uzinele auto, căile ferate, supermarketurile și puburile au avertizat guvernul că aplicația de urmărire a Covid-19, care le-a spus sutelor de mii de muncitori să se izoleze, distruge redresarea și împinge lanțurile de aprovizionare până la marginea colapsului.

Alertele din aplicația oficială care spun oricărei persoane identificate ca fiind contact al unei persoane bolnave să se autoizoleze timp de 10 zile a perturbat, de asemenea, școlile și sistemul de sănătate.

Guvernul a anunțat scutiri pentru unii lucrători identificați ca fiind critici, inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătății și transporturilor, dar afirmă că nu planifică modificări pe scară largă ale regulilor.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Fotografiile de pe rețelele de socializare au arătat lipsuri pe rafturile supermarketurilor, aplicația exercitând presiuni asupra capacității comercianților cu amănuntul de a menține programul de lucru și rafturile pline cu mărfuri.

Andrew Opie, director pentru alimentație și sustenabilitate la grupul de lobby din industrie British Retail Consortium, a declarat că guvernul trebuie să acționeze rapid.

”Lucrătorilor cu amănuntul și furnizorilor, care au jucat un rol vital pe parcursul acestei pandemii, ar trebui să li se permită să lucreze cu condiția să fie vaccinați cu două doze sau să poată prezenta un test Covid-19 negativ, pentru a se asigura că nu există perturbări ale capacității publicului de a obține alimente și alte bunuri," a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
aprovizionare