Ministerul Agriculturii le va aloca fermierilor 143,34 milioane lei

Ministerul Agriculturii le va aloca fermierilor 143,34 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2019

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat joi că le va aloca fermierilor suma de 143,34 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul Agriculturii precizează că ”plata către beneficiari va fi efectuată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și DAJ-uri în perioada imediat următoare” scrie News.ro.

Din suma totală, 95,85 milioane lei sunt pentru plata măsurilor delegate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)  către APIA din cadrul PNDR 2014-2020, campania 2019, respectiv: 36,82 milioane lei – agromediu și climă; 6,91 milioane lei –  agricultură ecologică; 52,11 milioane lei – plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, sumele alocate reprezentând avansul în procent de 85% din valoarea totală a drepturilor de plată a beneficiarilor.

Cîțu: Deficitul bugetar la 10 luni este de 2,84%, peste ținta pentru tot anul. Poate ajunge peste 4%. Posibilă plângere penală: A fost metoda lui Al Capone! CITEȘTE ȘI Cîțu: Deficitul bugetar la 10 luni este de 2,84%, peste ținta pentru tot anul. Poate ajunge peste 4%. Posibilă plângere penală: A fost metoda lui Al Capone!

De asemenea, 40,94 milioane lei sunt pentru implementarea Programului pentru școli ce constă în distribuția în cadrul unităților școlare de fructe, legume, lapte si produse lactate. Iar 6,21 milioane lei reprezintă prima plată pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol.

În plus, 276.967 lei sunt pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi, iar 57.250 lei pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
fermieri