Ministrul Agriculturii: De vineri începe plata ajutorului acordat producătorilor agricoli afectați de secetă

Ministrul Agriculturii: De vineri începe plata ajutorului acordat producătorilor agricoli afectați de secetă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat joi, la Zalău, că de vineri începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta pedologică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul acesta, dacă nu ar fi fost această pandemie, care a creat probleme și agriculturii și industriei alimentare, deși în acest domeniu activitatea a fost neîntreruptă (...) totuși au apărut unele probleme, au apărut unele pierderi de venit, fie pentru că s-a modificat foarte mult comportamentul cumpărătorului, fie pentru că s-au închis domenii importante care aveau legătură cu agricultura și industria alimentară - dacă ne referim doar la HoReCa. (...) În ultimele luni ale crizei sanitare au apărut problemele economice ale celor care activează în agricultură și industria alimentară. De aceea, în această perioadă noi desfășurăm o activitate privind acordarea de compensări privind aceste pierderi. De mâine, din 18 septembrie, practic, începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi de toamnă în 2019 și care au fost afectați de seceta pedologică", a precizat Adrian Oros, potrivit Agerpres.

Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat CITEȘTE ȘI Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat

Ministrul Agriculturii a adăugat faptul că în săptămânile viitoare să vor derula și schemele de sprijin și compensațiile pentru crescătorii de bovine de lapte și carne, crescătorii de ovine și caprine, apicultori și crescătorii de păsări și porci.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
seceta
fermieri